avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma suspendata cu un proces pierdut
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma suspendata cu un proces pierdut

Buna ziua! Este cazul unei firme cu activitatea suspendata din septembrie 2012, pe o durata de 3 ani. Sentinta procesului a fost data in luna mai 2013, iar firma este obligata sa plateasca datorii catre o alta firma. Procesul a fost pierdut dintr-o prostie, pentru ca firma care trebuie sa plateasca nu este vinovata, dar asta e justitita. Mentionez ca firma care a pierdut procesul nu va mai continua activitatea (nu mai are activitate din 2008), chiar dupa ce expira perioada de suspendare si de asemenea nu are datorii la stat. Care sunt posibilele scenarii dupa ce expira cei 3 ani de suspendare? Banuiesc ca firma creditoare va dori sa isi recupereze datoria, dar cum firma "vinovata" nu are activitate, de unde bani? Se poate inchide firma, daca este datoare la alta firma? Este insolventa o varianta? In ce masura poate fi tras administratorul firmei "vinovate" la raspundere, adica executat silit? Ce solutie recomandati firmei datoare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:32, 3 Decembrie 2014
Pe perioada suspendarii societatea nu poate efectua operatiuni financiare, de orice natura ar fi ele. Dupa ce expira aceasta perioada, datoria devine scadenta, urmand a fi inregistrata ca atare in contabilitate.
Restul tine de procedura insolventei. Si de intentia administratorului de a plati datoriile, daca e de unde. NU stiu ce e in bilantul acelei firme ca sa pot spune.
Raspunderea administratorului poate fi atrasa doar in cazul procedurii insolventei la sesizarea unui lichidator sau judecator sindic daca exista prejudicii aparute in urma comiterii unor infractiuni economice. Nu e cazul aici.
Sincer nu vad cum ar putea cineva sa-si recupereze creanta daca in activ nu exista nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl rina68 rina68 Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa, Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de la firma fara activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)