avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sa se prezinte sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sa se prezinte sau nu?

Buna ziua!
Circuland pe strada fara permis, un prieten al meu a fost oprit de politie.
A fost dus la sectie si i s-au luat declaratii. Conducea o masina care nu era a lui, iar proprietarul masinii doar ce o cumparase si nu stia ca soferul nu are permis. asa a si declarat.

Soferul a declarat ca a avut permis, dar ca i-a fost anulat prin hotarare judecatoreasca de Judecatoria Bailesti.
I-a venit rechizitoriul (sper ca zic bine) acasa si scria ca a fost in trecut prins la volan fara permis, judecat de Judecatoria Balcesti (nu Bailesti cum a declarat) si a primit 4 luni inchisoare.
Nu scrie ca au fost cu executare sau suspendare, dupa alte cateva precizari, scrie ”fara antecedente penale”. Ori a facut, ori nu? Nici el nu vrea sa spuna....

Ulterior , precum se vede mai jos, s-a dat termen in procesul lui.
Politistul i-a sugerat sa nu se prezinte, deoarece se va judeca in lipsa, iar acestea sunt doar formalitati.

Sa se prezinte sau nu?
Ce risca dupa tot ce am scris mai sus? (Risca ceva? Evenimentele cu inchisoarea s-au petrecut in 2005)
Proprietarul masinii e chemat la proces in calitate de martor.

Va multumesc !!!

” Şedinţe

20.01.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 - FOND SI CAMERA PRELIMINARA
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

28.11.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 - FOND SI CAMERA PRELIMINARA
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În baza art.346 alin.2 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.1858/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani privind pe inculpatul XXXX XXXXX, trimis în judecată în stare de libertate pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul XXXXX XXXXX. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28 noiembrie 2014.
Document: Incheiere - camera preliminară 191 28.11.2014 ”

Alte discuții în legătură

ma poate ajuta cineva ?nu inteleg daca a inceput procesul sau sa incheiat urmarirea penala robertrobert000000 robertrobert000000 Ora estimata: 08:30 Complet: Complet 1 Penal Arestati Coruptie alte cauze Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. (1) C. proc. ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă un spor de o treime Am doua dosare penale pentru conducere fără permis art 335 si la ultimul am luat pedeapsa cea mai grea si un spor de o o treime deci? Deci acum cand imi ... (vezi toată discuția)
Durata de la decizia din camera preliminara pana la primul termen in instanta? claudiu0925 claudiu0925 Buna ziua, Am un dosar penal din februarie-2019 care a ajuns in camera preliminara in data de (Data inregistrarii 23.09.2019) dupa care s-a dat o solutie in ... (vezi toată discuția)