avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Licente inregistrate pe cheltuiala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Licente inregistrate pe cheltuiala

Am achizitionat un numar de licente Office OVS pentru care cei de la IT ne-au anuntat ca doar platim chiria pe 1 an ptr ele si ca de fapt nu sunt ale noastre (sunt cheltuieli deductibile). Pot sa le inregistrez pe cheltuiala direct? Nu trebuie sa imi intre in contul de licente si sa le inventariez cumva? in evidenta mea contabila nu imi vor mai aparea aceste licente daca le duc direct pe cheltuiala. Este in regula asa?
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
laura1720022000, utilizator
Tinem contabilitatea in partida dubla. Este vorba de o firma cu 50 angajati.
D.p.d.v. fiscal, se amortizeaza pe perioada de 3 ani. Totusi, pt. a stabili d.p.d.v. contabil cum le incadrati, vedeti prevederile din contract. Daca puteti identifica elementele aferente unui contract de inchiriere, de ex. nu prea mai pot fi recunoscute ca imobilizari. Este de ajutor si cum va arata factura lunara emisa de furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare licenta office gabi.b gabi.b Cum inregistrez in contabilitate achizitia unei licente Office in valoare de 746 lei + tva? Cum se calculeaza si se inregistreaza amortizarea, in ce conturi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli spatiu blu_angel blu_angel Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema....Am citit pe forum tot ce era legat de cheltuielile cu amenajarea spatiului de lucru al firmei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare computere amalianeag amalianeag Am cumparat subansamble second-hand pentru calculatoare, din care IT-ul o sa faca 2 computere. Cum sa fac, sa inregistrez piesele in ct de materiale, le scot ... (vezi toată discuția)