avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

buna ziua,sunt foarte suparata pe felul cum am fost tratata nedrept in autobuz,m-am suit o statie ,era f aglomerat,pana sa scot abonamentul a aparut o controloare care a bagat special legitimatia si a blocat aparatul eu cand am pus cartela nu am putut sa inregistrez.m-au dat jos fara sa tina cont de ce facusera,mi-au luat buletinul desi ma grabeam sa merg la un curs eu fiind si somera,cu copil mic si in divort si mi-au facut proces verbal repede punandu-mi si suma maxima,intre 100-150 ,mi-au pus 150,desi sunt somera si cred ca sunt sau ar trebui sa fiu protejata ca mama singura fara loc de munca.eu nu am de unde plati,m-au gasit tocamai pe mine cea mai saraca.cum lasa cersetorii sa se plimbe prin masini si nici nu le cere mie ca somera de ce mi se cere maximul de bani mai ales ca ele au blocat aparatul special ca sa isi faca planul la amenzi si toata lumea le injura.si m-au luat si la misto ca asta e meseria lor.eu am 45 ani si caut disperata servici,sotul mi-a deschis si divort si vrea sa-mi ia copilul,nu ma ajuta din contra?data fiind situatia mea,cum sunt protejata de lege,doresc sa dau in judecata aceste controloare si sa contest amenda,nu a fost drept si sunt si intr-o anumita situatie,mergand chiar la cursuri spre a cauta loc de munca.
ce trebuie sa fac,data fiind situatia pot castiga sau daca nu sa imi fie diminuata amenda ca somer cu copil,care mergea la curs si care oricum taxeaza zilnic dar azi nu a putut din motivul expus?la ce sunt supusa,ce pot pati in conditiile date,nu am cu ce plati amenda,nu am bunuri,bani,nimic.
Cel mai recent răspuns: daniella28 , utilizator 19:24, 4 Decembrie 2014
Puteti contesta amenda ,veniti cu un martor care sa sustina povestea dvs faptul ca doreati sa scanati abonamentul dar nu ati reusit,prezentati si situatia dvs personala,depuneti acte ca ny aveti venituri si solicitati inlocuirea masurii amenzii cu masura avertismentului tinand cont de circumstantele personale si de pericolul social redus al faptei savarsite.Daca gasiti un judecator intelegator poate aveti sanse.Din pacate restul problemelor personale,divort,somaj etc au o mica importanta din punct de vedere juridic.
va multumesc mult.cu stima
cam cat dureaza tot procedeul si daca se poate face judecata si in lipsa?
si ce acte trebuie,unde depun,daca imi trebuie avocat.nu am bani
Este greu de apreciat cat dureaza in functie de volumul de munca al judecatoriei respective,puteti solicita judecata in lipsa,depuneti pv de contraventie ,acte privind situatia dvs SOMAJ,AJUTOR SOCIAL ,ADEVERINTA VENITURI REALIZATE ETC,TAXA TIMBRU 20 RON,toate actele depuse in 2 exemplare la judecatoria din sectorul unde a fost savarsita fapta contraventionala.Sansele sunt destul de mici ,speranta este sa beneficiati de o eventuala clementa a instantei.
nici macar ajutor social nu am,am venituri o.nu stiu din ce as plati si taxa de timbru.ca asa plateam amenda.cei care au venit o nu pot fi scutiti de taxa de timbru?chiar nu am niciun leu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere (din culpa comuna) raluca dragan raluca dragan in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei ... (vezi toată discuția)
Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)