avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Plata ore suplimentare

Buna seara,
Sunt functionar public cu statut special si vreau sa ma pensionez.In cursul anului 2014 am acumulat aproximativ 200 ore suplimentare ce trebuie sa mi se acorde.Va rog sa-mi raspundeti ce formalitati sunt necesare pentru a beneficia de plata acestora si care este baza legala.
Va multumesc!
,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 5 Decembrie 2014
Incepand din 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor sâmbătă și duminică și sărbători legale Baltimore Baltimore Sunt angajat în sistemul bugetar și execut serviciul în ture de 24/72.În fiecare lună am 7 sau 8 servicii și primesc un spor de noapte. Pot primi sporul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare dana2194 dana2194 In 2014 sunt platite orele suplimentare la bugetari? (vezi toată discuția)
Drepturi asistenti maternali strgr_mariana strgr_mariana as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna? (vezi toată discuția)