avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi asistenti maternali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi asistenti maternali

as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 10 Ianuarie 2012
intrebati-i pe cei de la protectia copilului...daca nu va mobilizati si nu protestati, un veti obtine niciodata plata acestor ore suplimentare
Legea nr.285/2010 :
Art. 9
(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

art. II din Legea nr.283/2011
Art. 7 (1) In anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
....

Acestea doua sunt prevederile care se refera la faptul ca munca suplimentara se va compensa cu timp liber corespunzator .....

Concediu de odihna neefectuat se compenseaza in bani numai la incetarea c.i.m. ... in cazul in care nu ati efectuat CO in 2011, atunci angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii profesori Eva_56 Eva_56 Cum se calculeaza orele suplimentare si prin ce act normativ s-au diminuat salariile cu 25%. (vezi toată discuția)
Plata drepturi prevazute de ordonanta nr. 38/2003 privind salarizare functionari publici loadingvirus loadingvirus Buna seara. Am si eu o intrebare, În anul 2010, ca urmare a aplicarii masurilor de austeritate, a fost emisa Legea 285/2010 privind salarizarea in anul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare bugetari 1966 1966 Sotul meu este bugetar si i s-a transmis ca in conformitate cu legea 285/2010/art.9 zilele de sambata si duminica se vor compensa : o zi libera in cursul ... (vezi toată discuția)