avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Plata drepturi prevazute de Ordonanta nr. 38/2003 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Plata drepturi prevazute de Ordonanta nr. 38/2003 privind salarizare functionari publici

Buna seara.
Am si eu o intrebare,
În anul 2010, ca urmare a aplicarii masurilor de austeritate, a fost emisa Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, in care Art. 9 prevede ca ”(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.”
Acestea fiind spuse, a se citi legiferate, intreb si eu ca un umil ciumpalac, daca raporturile de serviciu mi-au incetat si munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, ma refer la anul 2011, nu mi-au fost compensate cu timp liber corespunzator, in prezent fiind pensionat medical, din octombrie 2011, banuiesc ca nu mai pot fi recompensat cu timp liber, pot solicita plata pentru munca suplimentara si munca prestata in zilele de repaus... conform Legii 38/2003, art. 16, alin. I, lit. b? :(

Stima.
:">



Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 12:37, 24 Iulie 2013
Multumesc pentru gazduire, se poate inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asistenti maternali strgr_mariana strgr_mariana as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare bugetari 1966 1966 Sotul meu este bugetar si i s-a transmis ca in conformitate cu legea 285/2010/art.9 zilele de sambata si duminica se vor compensa : o zi libera in cursul ... (vezi toată discuția)
Recompensare muncii prestate in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale dida48 dida48 Sunt registrator medical la UPU ( unitate primiri urgente - spital jud. de urgenta ) si in baza unui certificat medical am obtinut trecerea de la program de ... (vezi toată discuția)