Buna seara.
Am si eu o intrebare,
În anul 2010, ca urmare a aplicarii masurilor de austeritate, a fost emisa Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, in care Art. 9 prevede ca ”(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.”
Acestea fiind spuse, a se citi legiferate, intreb si eu ca un umil ciumpalac, daca raporturile de serviciu mi-au incetat si munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, ma refer la anul 2011, nu mi-au fost compensate cu timp liber corespunzator, in prezent fiind pensionat medical, din octombrie 2011, banuiesc ca nu mai pot fi recompensat cu timp liber, pot solicita plata pentru munca suplimentara si munca prestata in zilele de repaus... conform Legii 38/2003, art. 16, alin. I, lit. b? :(
Stima.
:">
Cel mai recent răspuns:
loadingvirus , utilizator
12:37, 24 Iulie 2013