avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Executare silită

Autoritate de lucru judecat

In cazul in care la prima cerere de incuviintare silita sa respins solicitarea dupa care s-a revenit cu o alta solicitare si sa admis se poate invoca de autoritate de lucru judecat?(pe vechiul cod)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:05, 4 Decembrie 2014
Fara a se vedea dosarul de cine credetii ca se pricepe la analizarea hotorarii nu puteti obtine o lamurire.

Se poate oricum...
In faza procesuala a incuviintarii executarii silite atributiile instantei de executare au caracter necontencios, limitându-se la verificări privind regularitatea formală a titlului executoriu, calităţile părţilor. Incheierea de admitere/respingere a cererii de incuviintare a executarii silite nu se bucura de autoritate de lucru judecat.
Da, aveti dreptate.

Insa depinde care a fost problema concreta...
Nu sa depus dovada calitatii de creditor si sa respins cererea.
Incheierea prin care s-a respins o cerere de încuviinţare a executării silite nu poate fi opusă cu autoritate de lucru judecat într-o cerere ulterioară de încuviinţare ale cărei lipsuri iniţiale au fost complinite.

Alte discuții în legătură

Executare silita hotarare definitiva dianaeco dianaeco o incheiere prin care se incuviinteaza executarea silita in baza unui titlu executoriu (hotarare judecatoreasca),fara cale de atac,este o hotarare definitiva ... (vezi toată discuția)
Respingerea incuviintarii silite ContSters384044 ContSters384044 Buna ziua, In cazul in care instante de executare respinge incuviintarea executarii silite (ex: mandatar neavocat, nu a fost facuta dovada contractului de ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)