avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casătorie intre o cetățeancă moldoveancă și un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casătorie intre o cetățeancă moldoveancă și un cetățean român

Buna seara as vrea si eu un raspun sa problema mea, eu sunt din moldova si ma casatoresc cu un cetatean roman si locuim in rominia care este procedura de depunere a actelor si ce acte trebuie, am vrea sa ne casatorim aici in romania, si daca e mai bine la ambasada sau e bine si la primaria din localitate ? Si mai am o intrebare viza de sedere e valabile si in alte state din schengen ca exemplu spania ca sa plec si eu cu el acolo?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:44, 6 Decembrie 2014
Nu va puteti casatori in Romania, cu un cetatean roman, la ambasada. Numai la primarie. Aveti nevoie de adeverinta de cutuma eliberata de starea civila de la locul dvs. de nastere din Rep.Moldova ori eliberata de ambasada, pasaportul cu viza( daca aveti pasaport biometric nu este necesara viza), certificatul de nastere(daca este in limba rusa trebuie tradus si legalizat), daca este in romana trebuie doar o copie legalizata.Viza de sedere nu este valabila si in alte state.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria dintre o moldoveanca si un roman lazarcorina lazarcorina vreau sa va rog sa-mi raspundeti la o intrebare : iubitul meu este romin iar eu sunt din moldova si vrem sa ne casatorim la primarie in Vaslui vrem sa stim de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean moldovean Mada Ivan Mada Ivan Buna ziua. As dori sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean moldovean care este divortat. Am vrut sa facem cununia civila in Italia, unde locuim in prezent, ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)