avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean moldovean

Buna ziua. As dori sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean moldovean care este divortat. Am vrut sa facem cununia civila in Italia, unde locuim in prezent, insa dureaza prea mult validarea casatoriei , el fiind divortat si ii expira viza ( cea de 3 luni) . Are din Italia ,de la Consulatul Moldovei, un document precum ca se poate casatori Nulla Osta. Este tradus in mai multe limbi, printre care si in romana. Acesta este valabil si in Romania? Sau ne mai trebuie alt act de la Ambasada Moldovei din Romania? Si in cat timp se va valida si primi certificatul de casatorie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:19, 23 Iunie 2017
La starea civila va stau actele 10 zile. D-na are nevoie de adeverinta de cutuma eliberata de aut. moldovene, de pasaport biometric, de certif. de nastere(daca e in romana se legalizeaza la notar, daca e in rusa se traduce si se legalizeaza la notarul din Romania). Adeverinta de cutuma e valabila 3 luni de la eliberare. Daca in adeverinta de cutuma de la ambasada Moldovei rezulta ca este eliberata pentru Italia nu o puteti folosi in Romania. Sentinta de divort trebuie sa fie definitiva, sotia sa aiba actele pe noul nume in urma divortului. Daca are si copii trebuie sa dea declaratie la notar cu privire la acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulla osta! alynaaa_2005 alynaaa_2005 Buna! Daca poate cineva sa ma lamureasca ...pt ca nu inteleg prea bine de ce aceasta nulla osta se poate elibera doar prin ambasada? Am hotarat cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Pot obtine "nulla osta " in romania sau trebuie neaparat sa ma prezint in italia la ambasada romaniei? Damaris28 Damaris28 Buna seara, Intentionez sa ma casatoresc in Italia cu un cetatean italian. Momentan sunt in Romania si printre altele vreau sa rezolv problema cu \"NULLA ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)