avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la Executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la Executare

Buna ziua,

Presupun ca acest forum este citit , si monitorizat si de catre avocati , care chiar presteaza meseria Foarte bine . .

Ma intereseaza foarte mult , cum , ce , cu cine , as putea face o contestatie la executare

In principiu eu locuiesc in bucuresti , am avut procesul si m-am judecat la pitesti , pentru un accident rutier ,sentinta fiind Omor din culpa , si parasirea locului accidentulu pentru care am primit o pedeapsa de 8 (opt) ani cu suspendare . . . fara dreptul de a conduce pe aceasta perioada . . .

In prezent lucrez la o Agentie de Recrutari , iar pana de curand lipsa permisului nu a fost o problema , dar de curand fiind promovat , permisul de conducere este o necesitate MAJORA , pe care angajatorul meu nu o poate trece cu vederea foarte mult timp , si mi-a cam dat un ultimatum prietenesc . "poate reusesti sa faci rost de un permis pana in februarie , daca vrei sa ramai pe postul asta si sa avansezi iti trebuie un permis "

Ofiterul de la serviciul de probatiune mi-a explicat ca daca pot demonstra ca munca mea , din care traiesc eu si familia mea este posibila doar prin detinerea unui permis de conducere, Cu o contestatie la executare as avea posibilitatea returnarii dreptului de a conduce , sau macar dreptului de a aplica la un nou permis de conducere. . .

Astept pareri de la avocati , si chiar si cateva "carti de vizita" in cutiuta postala daca se poate ??

Daca considerati posibil si deloc riscanta aceasta treaba, va rog sa imi raspundeti si cu sfaturi si cu idei , si in principiu dupa cum am zis si cu "cartea de vizita" in privat , avand in vedere ca in ianuarie vreau sa fac treaba asta daca se merita
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:17, 9 Decembrie 2014
Trebuie analizata sentinta.
Aveti 8 ani termen de incercare, nu aveati cum sa fiti condamnat la 8 ani daca s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pedeapsa poate fi pana in 4 ani maxim.
Conform art. 86 indice 1 Vechiul Cod penal, se poate dispune suspendarea sub supraveghere daca pedeapsa aplicata este de cel mult 4 ani.
Iar conform art. 86 indice 2 termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval intre 2 si 5 ani.
Deci se poate ajunge la un maxim de 9 ani.
patrascu razvan a scris:

Aveti 8 ani termen de incercare, nu aveati cum sa fiti condamnat la 8 ani daca s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pedeapsa poate fi pana in 4 ani maxim.



Well , Check this out , se pare ca au reusit sa faca treaba asta

solutia pe scurt: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 4923 din data de 23 octombrie 2013, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 13470/280/2012, intimat – inculpat fiind Sava Dan – Costel. Casează în parte sentinţa penală. Rejudecând, majorează termenul de încercare de la 6 ani la 8 ani. În baza art. 86/3 alin.3 lit.e) Cod penal, pe durata termenului de încercare interzice inculpatului dreptul de a mai conduce autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul avocatului din oficiu în sumă de 200 lei, care se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07 ianuarie 2014, la Curtea de Apel Piteşti - secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.
Nu confundati termenul de incercare cu pedeapsa aplicata, pentru savarsirea in concurs a infractiunilor la care faceti referire, pedeapsa aplicata trebuie sa fie in jur de 3 ani la care instanta a adaugat un interval de maxim 5 ani rezultand termenul de incercare de 8 ani.
ART. 86^2 C.P. din 1969
Termenul de încercare
Termenul de încercare în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp, stabilit de instanţă, între 2 şi 5 ani.
Dispoziţiile art. 82 alin. 3 se aplică în mod corespunzător.

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de legea gratierii? condamnare cu suspendare! gabriel555 gabriel555 buna ziua Am fost condamnat in trecut in 2 dosare (concurs de infractiuni) pentru conducerea pe drumuriile publice a unui autovehicul fara a poseda nici o ... (vezi toată discuția)
Perioada probatiune cristiandumitrupopescu cristiandumitrupopescu Buna ziua, am o mare nedumerire si din pacate am uitat sa intreb. In anul 2011 am fost condamnat la 3 ani suspendare si 5 ani perioada de proba. Momentan merg ... (vezi toată discuția)
Formulare cere modificare cazier judiciar alexandra31 alexandra31 Buna seara Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier? Am fost condamnat la 2 ani si ... (vezi toată discuția)