avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perioada probatiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perioada probatiune

Buna ziua, am o mare nedumerire si din pacate am uitat sa intreb. In anul 2011 am fost condamnat la 3 ani suspendare si 5 ani perioada de proba. Momentan merg la un consilier de probatiune unde "dau raportul" la un interval de 4 luni.

Intrebarea mea este: Aceasta perioada de probatiune este de 5 ani sau cumulul 5+3 ani, adica pana in 2019?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:12, 2 Mai 2016
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 3 ani ) la care se adauga intervalul de timp stabilit de instanta ( 5 ani in cazul dvs.), deci in total 8 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Pe perioada termenului de incercare condamnatul trebuie sa se supuna masurilor de supravegere stabilite de instanta prin hotararea judecatoreasca .

Art. 86 ind. 2 ( vechiul cod penal)
Termenul de încercare
Termenul de încercare în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp, stabilit de instanţă, între 2 şi 5 ani.
Dispoziţiile art. 82 alin. 3 se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier- termen de incercare- reabilitare Mirel22 Mirel22 Buna ziua ! Am fost condamnat in octombrie 2012 la un 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri si 2 ani de incercare . Sunt foarte nedumerit ... (vezi toată discuția)
Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, parasirea tarii, cale de atac stefaniuradu stefaniuradu Infractiuni legea circulatiei:condus cu permis suspendat,fuga de la locul accidentului,imbibatie alcoolica 0,9 la mie, vatamare corporala grava din ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Bighydeva Bighydeva Buna ziua, pun si eu o intrebare pentru ca singur nu m-am putut lamuri.O persoana care a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, poate fi reabilitata cand mai ... (vezi toată discuția)