avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la Executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la Executare

Buna ziua,

Presupun ca acest forum este citit , si monitorizat si de catre avocati , care chiar presteaza meseria Foarte bine . .

Ma intereseaza foarte mult , cum , ce , cu cine , as putea face o contestatie la executare

In principiu eu locuiesc in bucuresti , am avut procesul si m-am judecat la pitesti , pentru un accident rutier ,sentinta fiind Omor din culpa , si parasirea locului accidentulu pentru care am primit o pedeapsa de 8 (opt) ani cu suspendare . . . fara dreptul de a conduce pe aceasta perioada . . .

In prezent lucrez la o Agentie de Recrutari , iar pana de curand lipsa permisului nu a fost o problema , dar de curand fiind promovat , permisul de conducere este o necesitate MAJORA , pe care angajatorul meu nu o poate trece cu vederea foarte mult timp , si mi-a cam dat un ultimatum prietenesc . "poate reusesti sa faci rost de un permis pana in februarie , daca vrei sa ramai pe postul asta si sa avansezi iti trebuie un permis "

Ofiterul de la serviciul de probatiune mi-a explicat ca daca pot demonstra ca munca mea , din care traiesc eu si familia mea este posibila doar prin detinerea unui permis de conducere, Cu o contestatie la executare as avea posibilitatea returnarii dreptului de a conduce , sau macar dreptului de a aplica la un nou permis de conducere. . .

Astept pareri de la avocati , si chiar si cateva "carti de vizita" in cutiuta postala daca se poate ??

Daca considerati posibil si deloc riscanta aceasta treaba, va rog sa imi raspundeti si cu sfaturi si cu idei , si in principiu dupa cum am zis si cu "cartea de vizita" in privat , avand in vedere ca in ianuarie vreau sa fac treaba asta daca se merita
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:17, 9 Decembrie 2014
Da, ma tem si eu ca nu ati inteles ca nu se pot da 8 ani cu suspendare.

O revizuire este extrem de greu de facut in sensul de a putea obtine castig de cauza si sa fiti gasit nevinovat.
De principiu, nu aveti sanse.

Pe revizuire este extrem de complicat sa faceti ceva si daca ati avea dreptate cu carul daca nu va mulati perfect pe legea procedurala in privinta probatiuni.

Trebuia sa angajati avocat atunci cand s-a judecat procesul si cat mai repede posibil deoarece acum sansele nu cred ca sunt nici de 1 %.

Eu cotez un proces ca poate avea castig de cauza daca sansele sunt de 5 %...
La 5 % se sfideaza imposibilul dar la 1 % deja lucrurile sunt pe hotarul imposibilului...ceea ce este deja pe jumatate imposibil...cu precizarea ca jumatate din imposibilul real...

Sfatul meu este sa mergeti la avocat cu probele noi daca aveti si daca nu aveti inseamna ca nu veti avea nicio sansa...
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Indiferent de durata pedepsei și de durata termenului de încercare, nu prea aveți ce face.
Va trebui să vă descurcați la locul de muncă fără permis pe perioada termenului de încercare de 8 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de legea gratierii? condamnare cu suspendare! gabriel555 gabriel555 buna ziua Am fost condamnat in trecut in 2 dosare (concurs de infractiuni) pentru conducerea pe drumuriile publice a unui autovehicul fara a poseda nici o ... (vezi toată discuția)
Perioada probatiune cristiandumitrupopescu cristiandumitrupopescu Buna ziua, am o mare nedumerire si din pacate am uitat sa intreb. In anul 2011 am fost condamnat la 3 ani suspendare si 5 ani perioada de proba. Momentan merg ... (vezi toată discuția)
Formulare cere modificare cazier judiciar alexandra31 alexandra31 Buna seara Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier? Am fost condamnat la 2 ani si ... (vezi toată discuția)