avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mai pot face contestatie la un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mai pot face contestatie la un proces verbal de contraventie daca l-am semnat

Buna ziua. Ma numesc Liviu. Duminica seara am avut un incident cu masina (fara victime). In urma cercetarilor facute de un agent de politie pe baza procesului verbal de constatare, am fost scos vinovat pt. neacordare de prioritate pe care l-am senmat din pacate. A doua zi mergand la locul accidentului mi am dat seama ca de fapt eu am fost victima. Vreau sa fac contestatie la acest pv si sa cer o cercetare la fata locului pt a stabili cu exactitate vinovatul. Crede ti ca am vre o sansa ? Va multumesc

:offtopic: Va rog sa nu scrieti cu majuscule, este o incalcare a regulamentului de postare. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
buda liviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 13:28, 26 Iunie 2009
In termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal , aveti posibilitatea contestarii acestuia , cu o plangere , adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita respectiva contraventie (termenul e calculat pe zile libere , in care nu intra nici prima zi , nici ultima zi de implinire a termenului ).

Atentie la orice alte motive de care conduc la nulitatea procesului verbal : daca au fost constate mai multe contraventii , acestea trebuie individualizate separat , indicat articolul corespunzator , indicata sanctiunea pentru fiecare in parte .
De asemenea , trebuie sa fie precizata jumatatea cuantumului amenzii , aceasta trebuie sa fie individualizata.
Rubrica "alte mentiuni " trebuie sa fie completata.

Datale dumneavoastra de identificare (inclusiv adresa si cele de identificare din cartea de identitate sau buletin )trebuie prevazute in procesul verbal.

In functie de realitatea de fapt concreta , se va stabili carui participant la trafic ii revine culpa in producerea accidentului rutier .Plangerea trebuie intocmita corespunzator pentru a nu fi respinsa , iar termenul trebuie respectat , pentru a nu fi respinsa ca tardiva.Succes.
Stoica Ioana a scris:

In termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal , aveti posibilitatea contestarii acestuia , cu o plangere , adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita respectiva contraventie (termenul e calculat pe zile libere , in care nu intra nici prima zi , nici ultima zi de implinire a termenului ).

Atentie la orice alte motive de care conduc la nulitatea procesului verbal : daca au fost constate mai multe contraventii , acestea trebuie individualizate separat , indicat articolul corespunzator , indicata sanctiunea pentru fiecare in parte .
De asemenea , trebuie sa fie precizata jumatatea cuantumului amenzii , aceasta trebuie sa fie individualizata.
Rubrica "alte mentiuni " trebuie sa fie completata.

Datale dumneavoastra de identificare (inclusiv adresa si cele de identificare din cartea de identitate sau buletin )trebuie prevazute in procesul verbal.

In functie de realitatea de fapt concreta , se va stabili carui participant la trafic ii revine culpa in producerea accidentului rutier .Plangerea trebuie intocmita corespunzator pentru a nu fi respinsa , iar termenul trebuie respectat , pentru a nu fi respinsa ca tardiva.Succes.

buna ziua,
eu v-am cerut consultanta
sa va povestesc putin despre ce este vorba
in data de 06.04 a.c., sotul meu este oprit de un echipaj al politiei rutiere, in oras, i se aduce la cunostinta ca nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, dupa o mica discutie intre el si politist ii spune, fa-mi domnule proces verbal, il semneaza, nu face obiectiuni pe procesul-verbal, i se suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile, facem contestatie + judecare in lipsa, dupa primul termen primim intampinarea. acum noi trebuie sa facem raspuns la intampinare, practic e cuvantul lor impotriva cuvantului sotului meu si invers.
nu sunt martori.
in intampinare politistul spune ca era in imediata apropiere, sotul meu spune ca era la vre-o 200 de metri
sotul meu a incercat sa-i spuna politistului ca nu era pietonul pe trecere, dar nu a avut cu cine discuta
ce ar trebui sa facem acum? sa-i lasam sa castige numai ca ei reprezinta autoritatea? nu sunt si ei oameni, nu pot gresi si ei, voit sau nu?, de ce sa aiba ei intotdeauna dreptate si cetateanul de rand nu?
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
cami72, utilizator
@cami 72 Neavand martori practic este imposibil sa se demonstreze ca aveti dreptate. Chiar daca aveti.
Va doresc numai bine.
Doar de curiozitate, ma intereseaza personal acest aspect de "cuvantul lui" impotriva "cuvantului meu"....cum ramane cu" mult vehiculata" cauza de la CEDO?

Chiar daca se judeca dupa procedura civila, in cadrul procesual al plangerilor contraventionale, petentul beneficiaza de toate garantiile prevazute de art. 6 din Protocolul nr. 1 la CEDO privind procedura penala (prezumtia de nevinovatie, etc.) [vezi Anghel impotriva Romaniei 07-10-2007].
Prezumtia de nevinovatie este evident contrara oricarei prezumtii de temeinicie a procesului-verbal, iar sarcina probei vinovatiei contravenientului revine organului constatator (Austria vs. Italia, Annuaire de la Convention, vol. VI, pag. 783).

Cum probeaza politistul savarsirea respectivei contraventii?
Si marea mea curiozitate...se poate invoca citatul de mai sus intr-o aparare? In baza carui articol de lege?
si pe mine ma intereseaza in mod direct, ca daca poate fi folosit, evident ca o vom face.
asteptam raspunsuri.
multumim

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pieton hnt hnt Buna ziua! Rulam intr-o suburbie cu autoturismul propriu impreuna cu mama mea, iar la o trecere de pietoni intalnesc un barbat care mergea pe trecere parca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ovidiu.dumitrescu@gmail.com ovidiu.dumitrescu@gmail.com Am fost implicat intr-un accident rutier, find lovit din spate de o alta masina ; dupa incheierea PV am ramas stupefiat de faptul ca Ag constatator(recte ... (vezi toată discuția)
Amenda + suspendare permis. pv semnat Diana2 Diana2 Buna ziua, Am fost oprita de agentul constatator, mi-au fost controlate actele si pe urma mi s-a spus ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)