Stoica Ioana a scris:
In termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal , aveti posibilitatea contestarii acestuia , cu o plangere , adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita respectiva contraventie (termenul e calculat pe zile libere , in care nu intra nici prima zi , nici ultima zi de implinire a termenului ).
Atentie la orice alte motive de care conduc la nulitatea procesului verbal : daca au fost constate mai multe contraventii , acestea trebuie individualizate separat , indicat articolul corespunzator , indicata sanctiunea pentru fiecare in parte .
De asemenea , trebuie sa fie precizata jumatatea cuantumului amenzii , aceasta trebuie sa fie individualizata.
Rubrica "alte mentiuni " trebuie sa fie completata.
Datale dumneavoastra de identificare (inclusiv adresa si cele de identificare din cartea de identitate sau buletin )trebuie prevazute in procesul verbal.
In functie de realitatea de fapt concreta , se va stabili carui participant la trafic ii revine culpa in producerea accidentului rutier .Plangerea trebuie intocmita corespunzator pentru a nu fi respinsa , iar termenul trebuie respectat , pentru a nu fi respinsa ca tardiva.Succes.
buna ziua,
eu v-am cerut consultanta
sa va povestesc putin despre ce este vorba
in data de 06.04 a.c., sotul meu este oprit de un echipaj al politiei rutiere, in oras, i se aduce la cunostinta ca nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, dupa o mica discutie intre el si politist ii spune, fa-mi domnule proces verbal, il semneaza, nu face obiectiuni pe procesul-verbal, i se suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile, facem contestatie + judecare in lipsa, dupa primul termen primim intampinarea. acum noi trebuie sa facem raspuns la intampinare, practic e cuvantul lor impotriva cuvantului sotului meu si invers.
nu sunt martori.
in intampinare politistul spune ca era in imediata apropiere, sotul meu spune ca era la vre-o 200 de metri
sotul meu a incercat sa-i spuna politistului ca nu era pietonul pe trecere, dar nu a avut cu cine discuta
ce ar trebui sa facem acum? sa-i lasam sa castige numai ca ei reprezinta autoritatea? nu sunt si ei oameni, nu pot gresi si ei, voit sau nu?, de ce sa aiba ei intotdeauna dreptate si cetateanul de rand nu?