avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Am fost implicat intr-un accident rutier, find lovit din spate de o alta masina ; dupa incheierea PV am ramas stupefiat de faptul ca Ag constatator(recte politistul) m-a scos vinovat.....:O .........ca nu m-am asigurat la mers inapoi.in plus, suspicionez ca martor asistent in PV a fost mentionat chiar cel care m-a lovit din spate.

sunt inca in termenul de contestare, va rog sa-mi precizati ce se poate face si eventual daca exista un model de contestatie la PV

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:02, 13 Decembrie 2011
Contestatia nu are un model tip, ci este compusa de dvs.
Pentru ca varianta dvs. despre accident sa aiba castig de cauza in instanta, aveti nevoie de martori care sa va sustina afirmatiile, sau de o expertiza tehnica asupra auvehiculelor implicate in accident care sa confirme varianta dvs.
Altfel, ramane doar cuvantul dvs. impotriva cuvantului politistului (adica PV). In acest caz, mai bine nu mai faceti contestatie, pentru ca este timp pierdut.
am notificat politiei intentia de a depune contestatie si mi s-a spus , evident doar telefonic, ca nu-l pot obliga pe cel care m-a lovit sa nu-si repare masina pana la data infatisarii
Pentru dana13. Cu tot respectul eu cred ca se poate contesta la judecatoria pe raza careia s-a produs evenimentul, avand sanse mari. Vedeti cazul Anghel impotriva Romaniei...Cuvantul nu este neaparat impotriva PV, iar politistul trebuie sa probeze cele scrise in procesul verbal cu martori , foto, etc (politistul nu este suveran, el aplica doar legea fiind supus erorilor umane). Si dumneavoastra puteti veni cu martori, expertize...
Va doresc succes impotriva greselilor/abuzurilor unori politisti.
Cu tot respectul, pentru primex:
Poate, acum cativa ani, judecatorul putea da o sentinta favorabila intr-un caz in care era doar cuvantul reclamantului impotriva cuvantului politistului (adica PV).
Acum, acest lucru nu mai este posibil, deoarece politistul este (re)considerat ca este investit cu puterea statului in exercitarea atributiilor de serviciu, adica si atunci cand incheie procese-verbale.
Deci repet: daca reclamantul nu are nicio dovada in afara propriului sau cuvant, mai bine sa nu faca contestatie, pentru ca este timp pierdut.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
dana13, utilizator
Pentru Dana13. Te rog sa vezi cazu Anghel impotriva Romaniei. Este o hotarare CEDO.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto f_mihai f_mihai Prin urgent inseamna ca astazi la ora 11 am "intalnire" la tribunal. Mi s-a luat permisul de catre un politist cu prea multa imaginatie din motiv SF-istic ... (vezi toată discuția)
Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alinailiescu89 alinailiescu89 buna ziua. sotul meu a fost sanctionat cu suspendarea permisului pentru trecerea pe rosu a semaforului, lucru neadevarat. au fost cam 5 infatisari pana acum ... (vezi toată discuția)