avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

buna ziua. sotul meu a fost sanctionat cu suspendarea permisului pentru trecerea pe rosu a semaforului, lucru neadevarat. au fost cam 5 infatisari pana acum iar in final acum o zi s-a decis respingerea plangerii formulate de sotul meu. eu am fost cu el in masina, dar nu am fost identificata de agent care nici nu s-a obosit sa ne explice pt ce am fost opriti. sotul meu m-a declarant ca martor dar politia a respins acest lucru. mentionez ca nici dansii nu au probe video, ci au depus doar cazierul sotului meu, in care este inregistrat un accident al lui, dar pe care l-a castigat in instant, proba depusa la dosar. pe site scrie ca putem face apel in 30 de zile, lucru pe care avem de gand sa il facem. intrebarea mea este urmatoarea: a fost o rea-vointa faptul ca nu am fost audiata, si a doua intrebare: daca a fost pronuntata de prima data ca plangere respinsa, mai exista vreo sansa sa castigam procesul , si ca eu sa fiu audiata ca urmare a apelului? in speranta unui raspuns, toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 12:35, 7 Decembrie 2014
Nu puteți fi audiata Dvs, iar instanta de control poate modifica soluția, cu toate ca procesul-verbal de contravenție se bucura de legitimitate.
imi puteti explica de ce nu pot fi audiata daca eu eram singura persoana in masina cu el in momentul respectiv? avocata mi-a spus ca de aceea s-a respins cererea deoarece nu a fost audiat martorul, adica eu. a spus ca ea in alte complete a avut permisa audierea martorului. credeti ca mai avem vreo sansa de castig?
o zi buna
Eu zic sa mergeti pana la capat. Daca nu exista inregistrari video, este cuvantul politistului impotriva cuvantului contravenientului. In acest caz amintiti instantei despre cauza Anghel c. Romaniei (o gasiti pe net), unde se arata ca in domeniul contraventional organul constatator trebuie sa rastoarne prezumtia de nevinovatie, exact ca in materie penala. Adica agentul contatator trebuie sa aduca probe serioase. Daca nu are inregistrarea... e cam complicat pentru el.
Nu stiu daca mai puteti fi ascultata ca martor daca nu ati fost mentionata ca atare in PV de contraventie, dar la cat de neunitara este practica instantelor, poate ca nu sunteti lipsiti de sansa... mai ales daca avocata sustine ca e posibil sa reuseasca sa fiti audiata.
alinailiescu89 a scris:
imi puteti explica de ce nu pot fi audiata daca eu eram singura persoana in masina cu el in momentul respectiv?

Pentru că așa prevede art. 315, alin. (1), pct. 2 Cod de procedură civilă, prevedere pe care o puteți citi mai jos. Dacă poliția nu a fost de acord cu audierea dvs. la fond, nu va fi de acord cu ea nici în apel. Singurul lucru pe care îl va reuși avocatul cu care ați discutat va fi acela că vă va lua banii.
Articolul 315 Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Probabil ca avocata mizeaza pe exceptia de la alin. (2) al art. 315 CPC. Bine e sa o intrebati, vorba lui Moromete, pe ce se bazeaza cand spune ca poate sa intoarca rezultatul in favoarea Dvs....

Alte discuții în legătură

Contestație proces verbal amenda rutiera Ovi_1974 Ovi_1974 Acum 4 zile mi-a fost reținut carnetul pt trecerea pe rosu. Menționez ca eu am ajuns în intersecția semaforizata în T, pe culoarea verde, dar din cauza ... (vezi toată discuția)
Contraventie rutiera utilizator58 utilizator58 Buna ziua, Un conducator auto a fost sanctionat contraventional pentru o depasire. A facut plangere impotriva procesului verbal de contraventie si la prima ... (vezi toată discuția)
Contestație suspendare permis 30zile bogdaNNN25 bogdaNNN25 Buna ziua, mi-am fost suspendat permisul pentru 30zile pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, am primit avertisment 2 puncte de penalizare si ... (vezi toată discuția)