avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias-problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias-problema

cum trebuie sa procedez in situatia in care persoana careia am acceptat sa-i inchiriez garsoniera refuza sub diferite pretexte completarea contractului de inchiriere ptru fisc ? Nu a platit intretinerea si nici lumina si refuza sa paraseasca locuinta.Ce pot sa fac pentru a scapa de aceasta persoana ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:34, 6 Decembrie 2014
obtineti un ordin de evacuare,...dupa rezilierea contractului.Motivul invocat ar putea fi tocmai neindeplinirea formalitatilor legale.
Teoretic, ar trebui sa faceti demersuri pt. evacuare . Dar acea persoana, neavand contract de inchiriere legal , deci nu are mutatie in buletin la adresa , sau domiciliu legal la acea adresa, nu o puteti notifica acolo. Notificare prin care ii comunicati ca deoarece nu a dorit sa semneze contractul de inchiriere conform legii , ii cereti sa paraseasca imobilul in X zile , si ca trebuie sa plateasca suma de XX conform chitantelor..
Dupa cum vedeti , e destul de complicat si dureza, in plus, vor fi diverse obstacole. este clar ce "hram" poarta persoana in cauza.. Nu sunt pt. masuri extreme , dar in situatii extreme, A eu as scoate-o cu forta din casa, pur si simplu. Eventual schimbat yala in acelasi timp cu evacuatul .
Ati putea incerca sa mergeti la politie si sa faceti o plangere, in sensul ca persoana se sustrage de la semnarea contractului de inchiriere/intrarii in legalitate si ca nu stiti cum sa procedati , ca dvs. nu va doriti probleme . Acest lucru va ofera dvs.o justificare, o explicatie, in cazul in care , la evacuare, persoana apeleaza la politie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
CRM2013, utilizator
Ati putea incerca sa mergeti la politie si sa faceti o plangere, in sensul ca persoana se sustrage de la semnarea contractului de inchiriere/intrarii in legalitate si ca nu stiti cum sa procedati , ca dvs. nu va doriti probleme .

Persoana care se sustrage de la declarare este chiar utilizatorul, nu chiriasul, acesta trebuia intai sa faca contractul perfect valabil, iar dupa aceea sa dea cheile, dar a preferat sa nu declare venitul, dar cand a vazut ca acum pierde mai mult prin nedeclarare nu stie cum sa scoata camasa!!
Iar afirmatia "ca dumneavoastra nu va doriti probleme", este exact asa dar invers, si-a dorit probleme si acum le are!!
"Intrebare intrebatoare" : De cat timp sta acolo chiriasul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu acest motiv? Bia86 Bia86 Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Acum 2 saptamani am primit in chirie 2 femei mama si fiica si 2 copii o fetita de 9 ani si un copil sub un an .Sa ... (vezi toată discuția)