avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim bugetar

Buna in prezent lucrezi in sistemul militar ca soldat gradat profesionisti. Salariu meu de baza este 775 lej - sub salarul minim pe economie. Noi militarii suntem platit conform legea nr. 284/2010 si la salarul nostru de baza se mai adauga niste sporuri crescand salariul aproximativ pana la 1600 lei/ luna. Intrebarea mea ar fii: Este legal ca salarul de baza sa fie mai mica decat salariu minim pe economie? Mentionezi ca am o vechime de 10 ani din care 8 ani ca militari si am studii postuniversitare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 6 Decembrie 2014
HG 871/2013 prevede :
Art. 1 alin.(2) Incepand cu data de 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,357 lei/ora.

Art. 2. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.

Art. 3. - (1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.
....

In acest caz, sesizati ITM-ul/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu lex_ethonor lex_ethonor Buna ziua,am si eu o intrebare daca cineva poata sa ma ajuta!!l Lucrez la o firma privata,de 2 ani in fiecare luna primesc 680 lei in mana dar fara fluturas ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE Va rog sa ma ajutati si pe mine sunt asistenta personala persoana cu handicap de ce la marirea salariului minim pe economie asitentilor personali nu li se ... (vezi toată discuția)
Salariu minim florysx florysx daca a fost marit salarul minim pe economie, asta inseamna ca si la bugetari se va mari salarul? ca sa fiu mai specific, se va mari si solda militarilor? (vezi toată discuția)