avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota-parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota-parte din mostenire

Buna dimineata!

Pentru a vinde o cota-parte dintr-o mostenire legala la care nu s-a facut partaj, ce acte de proprietate sunt necesare? Si actul initial al imobilului + certificat mostenitor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters292683 , utilizator 14:44, 6 Decembrie 2014
prima data faceti succesiunea , deveniti mostenitor ,refaceti documentele (terenuri, case, masini) pentru a intra in posesia lor si abia apoi va ganditi la vanzare.
Multumesc pentru raspuns.
S-a dezbatut mostenirea + s-a obtinut certificat de mostenitor.

"refaceti documentele"=obtineti duplicat dupa actul de proprietate al imobilului ce figureaza pe certificatul de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,situatia este urmatoarea,,,la masa succesorala sunt 6 frati cu o cota egala ,,unu dintre ei detine titlul de proprietate in original ,,,unu dintre ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Avadrian Avadrian Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta, in speranta unor sfaturi. Parintii mei s-au stins. Eu nu eram trecut in ontractul de proprietate al imobilului. ... (vezi toată discuția)