avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... reorganizare unitate de invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

reorganizare unitate de invatamant

Pe considerente administrative, ca urmare a unei Hotarari a Consiliului Local,s-a aprobat transportul prescolarilor de la o structura la gradinita ce apartine de scoala cu pj, cu punerea in aplicare a HCL la data emiterii ei, adica, acum, Precizez ca la structura respectiva exista un post didactic (1 educatoare)+ 0,5 nedidactic (ingrijitor) iar la noua locatie nu e nevoie de un alt ingrijitor deoarece ingrijitoarea existenta acolo se incadreaza normativelor.
Intrebari:
1. care sunt pasii procedurali ce trebuie parcursi in cazul ingrijitoarei, pentru incetarea CIM (art 65)?
2. daca parintii prescolarilor refuza transportul, cadrul didactic suplinitor si va pierde postul? cum se procedeaza in acest caz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: protaras , utilizator 10:24, 7 Decembrie 2014
Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare HCL privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului : emiterea si comunicarea deciziei de concediere, emiterea si comunicarea adeverintei de vechime si a adeverintei de somaj persoanei respective.

Daca nu va avea copii, se va proceda ca mai sus.
Multumesc pentru raspuns.
Mentionez faptul ca HCL nu face referire la desfiintarea postului ci "Se aproba transportul copiilor de la Gradinita....la Gradinita...".
Nu trebuie modificat si statul de functii?Care e temeiul legal pentru efectuarea modificarii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
protaras, utilizator
Intr-adevar, trebuie modificat si statul de functii. Baza legala este Legea 215/2001 care prevede atributiile Consiliului Local.
Imi puteti preciza CONCRET articolul, sa nu fie confuzii...nu am mai avut tangenta cu acea lege.
In ce moment intervine scoala, respectiv inspectoratul scolar?
protaras, utilizator
Art.36 alin.2 din Legea 215/2001.

Angajatorul - scoala - intervine dupa adoptarea HCL.
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune intre consiliul local si o firma in vederea exploatarii unui bun public clarias clarias Bună ziua,am și eu o nelămurire,vă rog frumos.Primarul din comuna mea a inițiat o hotărîre de consiliu,aprobată de 2/3 din consilieri, în ... (vezi toată discuția)
Aparatul de lucru al consiliului local jurista77 jurista77 Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta? (vezi toată discuția)
Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern? mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Am si eu o intrebare? O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern? Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa ... (vezi toată discuția)