avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lipsa adeverinta stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lipsa adeverinta stagiu de cotizare

buna seara, sotia mea urmeaza sa se pensioneze de invaliditate,avand decizia medicala cu gradul trei. In perioada 2010-2014 a fost angajata la o firma cu profil incaltaminte.In anul 2011, societatea si-a schimbat numele, din motive necunoscute mie. La solicitarea mea pentru eliberare adeverinta cu stagiul de cotizare,firma ne-a dat adeverinta doar pt. perioada 01.09.2011-11.07.2014,pe numele nou al firmei,motivand ca pentru perioada 22.11.2010-01.09.2011,nu-mi poate da adeverinta fiindca firma este lichidata si stearsa de la registrul comertului,urmand ca adeverinta sa-mi fie eliberata de casa de pensii. Mentionez ca perioada lipsa o pot dovedi cu contractul individual de munca, inregistrat la ITM. Intrebare : Este adevarata aceasta procedura,daca nu ce trebuie sa fac in continuare?
Cel mai recent răspuns: lupsamihai2004 , utilizator 19:52, 23 Decembrie 2014
Nu este adevarat. Trebuia sa va dea adeverinta pentru toata perioada , chiar daca si-a schimbat denumirea.
in cazul in care nu vor, cum sa procedez in continuare?
Faceti o sesizare la ITM pentru ca angajatorul refuza sa va elibereze adeverinta respectiva.
multumasc pentru rasouns,intre timp am depus dosarul de pensionare la casa de pensii fara adeverinta respectiva, functionara de la ghiseu spunandu-mi ca perioada lipsa o va putea gasi in sistem cu ajutorul cnp-ului sotiei. Va rog sa-mi spuneti daca se poate rezolva astfel.
1. - Incepand cu 01.04.2001 toti angajatorii au depus declaratiile lunare nominale (D112) unde sunt specificate veniturile si contributiile la pensie, sanatate si somaj pentru fiecare salariat in parte.
- In acest fel Casa de Pensii are stagiul de cotizare pentru fiecare salariat (incepand cu data de 01.04.2001).

2. Ca urmare Casa de Pensii are in evidenta datele necesare pentru calculul pensiei.

Alte discuții în legătură

Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Sume luate in considerare la calculul pensie? siro siro Buna ziua, un fost salariat, in prezent pensionat pt.limita de varsta, a solicitat o adeverinta privind valoarea tichetelor de masa de care a beneficiat pe ... (vezi toată discuția)