avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce poti face cu facultatea de drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce poti face cu facultatea de drept

Intrebare. Mi s-a pus pata la 33 de ani sa mai fac o facultate, cum deja sunt angajat, caut sa ma orientez catre o facultate cu frecventa redusa, am gasit si dreptul printre multe altele. In afara faptului ca o pot face pentru cultura mea generala vreau sa intreb ce anume as putea sa profesez la terminarea acestei facultati, in afara meseriei de avocat (pentru care stiu ca se mai da un examen de intrare in barou).

Deocamdata sunt absolvent al UTCB Facultatea de Utilaj Tehnologic pentru Constructii si activez in televiziune ca inginer de sunet, deci domenii total paralele cu dreptul.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:58, 7 Decembrie 2014
Absolvirea unui facultati de drept va da posbilitatea, in conditiile legii, sa profesati ca : magistrat - judecator , procuror - , avocat, consilier juridic, executor judecatoresc, notar public etc.
La toate se da examen.
Este insa mult de invatat daca vreti sa ajungeti sa profesati si la frecventa redusa nu cred ca o sa intelegeti mare lucru decat daca invatati tot pe dinafara mecanic fara sa intelegeti substanta dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se merita sa faci facultatea de drept? AslPls AslPls Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul ... (vezi toată discuția)
Sunt student la drept-sfaturi,informatii christianlaw christianlaw Salut,sunt student la facultatea de drept Universitatea Spiru Haret.Sunt la forma de invatamant cu frecventa redusa insa am ambitie si vreau sa ajung ceva in ... (vezi toată discuția)
Politist in barou? GianiC GianiC Daca poate cineva sa imi raspunda, i-as fi recunoscatoare.;) Stie cineva daca un politist, absolvent al unei Facultati de Drept poate sustine examenul de ... (vezi toată discuția)