avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere de comunicare informatii de interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere de comunicare informatii de interes public

Buna ziua,

Pana acum nu am apelat la comunitatea avocatnet, limitandu-ma sa citesc doar comment-urile altor colegi, in mare parte, consider eu, documentate si corecte.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
- exista o societate care se ocupa cu livrarea de bunuri pentru spitale;
- cum este si normal, acea societate are si un asociat, coincidenta sau nu membru al parlamentului Romaniei, venit de pe undeva din stepele Rusiei, se pare;
- de la inceputul anului 2014, am constatat ca aceasta societate a demarat un amplu proiect de chemare in judecata si hartuire a institutiilor publice (spitale, directii judetene, etc) acre nu achizitioneaza bunurile societatii #-o ;
- adica: in fiecare luna, in functie de achizitiile instituitiei respective, daca nu este aleasa societatea in discutie, urmeaza nenumarate cereri de comunicare informatii de interes public. Cand spun nenumarate, inseamna nenumarate: se solicita, copie contract, copie facturi, de ce asa? de ce pe dincolea etc;
- se ajunge astfel ca fiecare comanda pe care o institutie publica o face sa fie cenzurata de societatea respectiva. Acest lucru ingreuneaza activitatea institutiilor care trebuie sa transmita toate informatiile acelor dosare. In cazul meu acest lucru se intampla din primavara, in fiecare luna. Este evident ca de fiecare data i-am raspuns.
- verificand portalul instantelor am constatat ca exista, zic eu, multe dosare, prin care institutiile de care vorbeam sunt chemate in judecata.

Presiunea nu se face doar prin intermediul cererilor, in cazul meu s-a apelat (pe linie de partid evident) la Primar, Presedinte de Consiliu judetean, Curte de Conturi etc. Evident nu am voie sa probez deoarece nici o unitate din cele pomenite "nu se cearta" cu Presedintele Consiliului judetean sau Primarul (fie el arestat ori nu).
Mie mi se pare ca in baza mandatului incredintat de romani dl in cauza comite un abuz de drept grosolan, de la inaltimea scaunului pe care sta.

Ce propuneti?

Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de transfer al unui bun cristiannegru cristiannegru Ajutati-ma cu un Model de Proces verbal de transfer al unui bun de la o institutie publica la o alta institutia publica. (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt medic stomatolog. am plecat din romania in 1977. ... jvh jvh Buna ziua, Sunt medic stomatolog. Am plecat din Romania in 1977. La plecarea din tara nu mi s-a eliberat cartea de munca ci o adeverinta. Adeverinta a fost ... (vezi toată discuția)
Strand/club de noapte tulbura regulat linistea Indigo1969 Indigo1969 Buna ziua, in zona stadionului 1 Mai - Timisoara - exista un complex de cluburi/strand/discoteca in aer liber care in mod regulat in weekend (vineri spre ... (vezi toată discuția)