avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferenta dintre pierderea fiscala si pierderea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferenta dintre pierderea fiscala si pierderea contabila

Buna,

As vrea sa stiu care este diferenta dintrepierderea fiscala si pierderea contabila.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: barbutadddddddddddddd , utilizator 20:13, 11 Iunie 2009
Pierderea contabila este cea din soldul contului 121, debitor, adica venituri - cheltuieli, cind cheltuielile sint mai mari.
Pierderea fiscala este egala cu pierderea contabila daca nu avem venituri neimpozabile si cheltuieli nedeductibile .
Veniturile neimpozabile = enumerate in cod fiscal, sint in general acele venituri care au fost deja impozitate, de ex. dividendele primite de la o alta p j ;
Cheltuielile neded sint ch acceptate dpdv contabil, dar neacceptate fiscal : de exemplu o amenda, o ch care e pe un document incorect intocmit etc.

Pierderea fiscala nu se inregistreaza in evidenta contabila ci numai extracontabil, in registrul de evidenta fiscala si in declaratia impozitului pe profit D101. Se recupereaza in urmatorii 7 ani cosecutiv iar pierderea contabila se acopera din profitul contabil fara a se limita in timp.
Am si eu o intrebare: cum pot sa scap de impozitul forfetar?
Sa inchid firma?
Sa declar ca nu desfasoara activitate?
Ca sa scapati de impozitul forfetar puteti sa suspendati activitatea pana la 3 ani, dupa carer vom vedea ce va mai fi!.
Ce trebuiesa faceti?...trebuie sa mergeti la Oficiul Registrului Comertului si sa faceti suspendarea activitatii.
Acte necesare
-: Hotarare AGA in baza careia doriti sa suspendati activitatea si mentionati si perioada pe cat doriti sa o suspendati;
-Copi CUI+ anexa de la certificatul de identificare fiscala(daca o detineti)
-Toate mentiunile care le aveti , inclusiv a punctelor de lucru( in original);
-actul constitutiv (copie)
- 2 timbre judiciare a cate 0.15 bani'
-un dosar din plastic;
taxa pe care trebuie sa o achitati acolo.
Daca delegati pe cineva , trebuiesa aibe imputernicire
Mai multe informatii , mai primiti acolo.
In plus , acest lucru trebuie sa -l faceti cat mai urgent.Pentru ca Dmv veti plati impozit forfetar pe perioada cuprinsa intre 01.05.2009 pana la data inscrisa la Oficiul Registrului Comertului.
Daca nu aveti angajati , mergeti la Administratia Financiara pentru a cere derogare de la depunerea declaratiilor.
madalina1 a scris:

Buna,

As vrea sa stiu care este diferenta dintrepierderea fiscala si pierderea contabila.

Multumesc!

Pierderea fiscala, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii cinci ani. Pierderea fiscala se determina extracontabil, pe baza pierderii contabile influentate de cheltuielile deductibile si nedeductibile prevazute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si se reflecta in declaratiile de impozite depuse de societate la organele fiscale teritoriale unde are inregistrat sediul social.
Pierderea contabila se acopera din profitul exercitiului financiar incheiat, din profitul contabil reportat, din rezervele constituite din profitul net,din capital social si din alte resurse financiare proprii.

Alte discuții în legătură

Problema din ghidul exp contabil 2008 victorn victorn probl 22 fiscalitate:: O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008 - venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei -venituri din ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere an precedent ortansa.teodora ortansa.teodora Doresc sa recalculez impozitul pe profit la 30.09.2009.Pot sa scad la acest trimestru pierderea (cota parte) aferenta lui 2008? si pe urma sa inregistrez si sa ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerva legala si inregistrare impozit pe profit danaflo danaflo Buna ziua. Am o nelamurire. Ce se intampla in contabilitate cand am pierdere contabila dar am profit fiscal. De ex: 31.12.2014 venituri 1000 ... (vezi toată discuția)