avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit acoperire pierdere an precedent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

acoperire pierdere an precedent

Doresc sa recalculez impozitul pe profit la 30.09.2009.Pot sa scad la acest trimestru pierderea (cota parte) aferenta lui 2008? si pe urma sa inregistrez si sa achit diferenta de impozit?, sau aceasta operatiunea trebuie sa o fac numai la 31.12.2009?Este corecta inregistrarea 121-117?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 20:25, 19 Noiembrie 2009
Pt calcul impozit profit an curent se tine cont de pierderea FISCALA an precedent integrala (nu cota parte) la fiecare perioada de calcul a impozitului pe profit.
Impozitul pe profit se calculeaza intotdeauna de la inceput an pina la sf perioadei(vreau sa spun ca nu se calculeaza pt fiecare trim in parte, ci de la inceputul anului pina la sf perioadei) din care apoi, pt inreg pe chelt trim respectiv, se scade ceea ce a fost inregistrat in trim anterioare.
Nota contabila de repartizare a profitului pt acoperirea pierderilor din anii precedenti se face in anul urmator.
Impozitul pe profit se calculeaza cumulat.
Chiar si asa,daca impozitul rezultat in urma acoperirii pierderii este mai mic decit forfetarul,datorati forfetarul.
pt.@teodora
A nu se confunda pierdere /profit contabil cu pierdere/profit fiscal.

Pierderea contabila este reprezintata de soldul debitor al contului de profit si pierdere la sfarsitul perioadei de calcul.

Pierderea fiscala este o ajustare a pierderii contabile, efectuata extracontabil, ajustare care tine cont de cheltuielile deductibile si nedeductibile, de sumele neimpozabile, de deducerile fiscale.

Pierderea contabila asa cum rezulta din situatiile financiare se poate recupera numai din profiturile contabile realizate in anii urmatori, fara limita de timp

Pierderea fiscala se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
katica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere ani anteriori Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! As avea nevoie de un pic de ajutor. In 2008 am pierdere contabila si fiscala. In 2007 si 2006 am profit contabil reportat ( care este mai mic ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea pierderi COCA2302 COCA2302 Buna ziua! Am si eu o rugaminte in trim 1.2.3 am avut profit declarat si platit 36410 iar in trm.4 am o pierdere de 2230 nu stiu cum sa inregistrez pierderea ... (vezi toată discuția)
Impozit profit trim.ii cateldestept cateldestept In primul trimestru am pierdere fiscala: -8000 lei La sfarsitul trimestrului II am pierdere fiscala cumulata, de la inceputul anului: -300 lei Rezulta ca ... (vezi toată discuția)