avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit inregistrarea pierderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

inregistrarea pierderi

Buna ziua! Am si eu o rugaminte in trim 1.2.3 am avut profit declarat si platit 36410
iar in trm.4 am o pierdere de 2230 nu stiu cum sa inregistrez pierderea din trim 4.
Va rog sa ma ajutati si va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: COCA2302 , utilizator 12:00, 26 Ianuarie 2010
Cum adica cum sa inregistrati?
Daca va referiti la pierderea fiscala (care este o ajustare a pierderii contabile care tine cont de cheltuielile deductibile si nedeductibile, de sumele neimpozabile, de deducerile fiscale) aceasta este inregistrata doar extracontabil in registrul de evidenta fiscala.
Daca cifrele dv. fac referire la profitul pe cumulat, inseamna ca in trim.4 impozitul datorat dupa regula generala este 0 (zero). Dupa legea speciala (cea cu impozitul minim) se face comparatie intre impozitul calculat si cel minim aferent unui trimestru. Cum impozitul minim intotdeauna > 0 , rezulta ca trebuie sa platiti, sa declarati si sa inregistrati in contabilitate impozitul minim.
Atentie ! impozitul minim pe trim.4 se declara doar prin D101 (cap.II rd.9).
Va multumesc mult deci platesc forfetar la trim 4 c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit trim 4 2009 mirela74 mirela74 buna ziua! venituri totale an 2009 276139.16 chelt.totale an 2009 242536.59 impozit pe profit creat in balanta pana la 30.09.2009 4632 ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere an precedent ortansa.teodora ortansa.teodora Doresc sa recalculez impozitul pe profit la 30.09.2009.Pot sa scad la acest trimestru pierderea (cota parte) aferenta lui 2008? si pe urma sa inregistrez si sa ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2009 Nicoletamaria Nicoletamaria Buna ziua! La tr i am avut imp profit 15013 declarat si platit la tr ii imp profit am stornat 3818 din cei 15013 si am decl si platit forfetar 1433 la tr ... (vezi toată discuția)