avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura in calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura in calorifere

Bună seara!
Am urmatoarea problemă, ca administrator de bloc:
Am schimbat coloanele de încălzire - tur-retur - între etajele 4, de deasupra racordului la calorifere, până la etajul 7, ultimul racordat la Radet.
Etajele 4 si 5 nu au caldură decât pe o porţiune de 15 cm în partea superioară a caloriferelor.
La etajul 4, la care nu s-a umblat în vară, s-au curăţat ţevile orizontale în prima fază, fără rezultat, iar apoi s-au schimbat şi caloriferele, la fel fără rezultat.
Erajele 6 şi 7 au caloriferele calde integral.
Care ar putea fi explicaţia?
Mulţumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: ursulina , utilizator 10:57, 18 Decembrie 2014
Lucrarea efectuata de dvs. a fost gresita. Persoana care a facut un astfel de proiect pentru inlocuirea tevilor, nu a avut cunostintele tehnice necesare.
Probabil ati facut lucrarea fara proiect, cu un "intreprinzator" particular, crezand ca veti face o economie pentru proprietari. Trebuia sa primiti garantie pentru lucrarea efectuata, pentru minim 2 ani, asa cum prevede legislatia pentru protectia consumatorului.
Pentru a se asigura circulatia apei tur-retur, trebuie schimbate coloanele (subdimensionate pentru suprafata totala a caloriferelor montate ulterior de fiecare proprietar in plus, fata de proiect si coloane, probabil, vechi de peste 30 de ani) de sus pana jos, inclusiv legaturile la calorifere. In caz contrar, toata mizeria ramasa in portiunile neschimbate se concentreaza in calorifere si in mod normal, se depun in partea cea mai de jos, unde gasesc loc (in cazul dvs., pe retur, la et.4 si et. 5). Sub etajul 4, probabil ca tevile sunt deja infundate si apa nu circula pe retur, deloc.
In plus, daca nu se monteaza/ nu se desfunda/ nu se inlocuiesc aerisirile (aflate pe scara blocului sau in podul blocului), orice reparatie este inutila si banii sunt cheltuiti degeaba.
De la parter pana la etajul 3 exista caldura.
Problema este la etajele 4 si 5.
Ati inlocuit instalatia parte comuna fara asigurarea bunei functionari a instalatiei individuale de la partea verticala la calorifer ?
Am gresit, caldură a existat până la etajul 4 , de aceea nu s-au schimbat si aici legăturile la calorifer.
Daca tur-returul este cald pe portiunea schimbata, si este asa pentru ca altfel cei de la et. 6 si 7 nu si-ar fi putut incalzi caloriferele in intregime, atunci problema este la tevile orizontale sau..... e posibil ca robinetele din partea de jos a caloriferelor noi, schimbate, de la et 4 sa fie inchise si apa sa patrunda in calorifer numai prin efectul presiunii, dar sa nu aiba un circuit deschis normal pentru o incalzire integrala.

Nu radeti, dar am vazut calorifere montate gresit cu turul racordat la retur si invers....
... Adica trebuie chemat un instalator bun care sa stie explicatia si sa si poata rezolva problema.
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)
Daca nu-mi functioneaza caloriferul din sufragerie ce pot face? Cristian Cucu Cristian Cucu Va rog sa-mi spuneti ce pot face in sensul ca de patru ani nu-mi merge caloriferul din sufragerie.Comitetul mi-a spus ca de vina ar fii cloriferul si de aceea ... (vezi toată discuția)