avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme apartament nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme apartament nou

Buna ziua,
Am cumparat un apartament da demisol intr-un bloc nou acum 2 luni m-am mutat.A fost cumparat prin credit Prima Casa.
Apartamentul de cand m-am mutat am avut probleme la finisaje,au taiat din balamaua usii de la intrare pentru a se deschide normal,centrala termica s-a defectat in aceste 2 luni si reparata de dezvoltator,mucegai la tocurile usilor,etc.Acestea au fost cat de cat remediate dar cu urmari (gresia inlocuita pe bucati acum este ciobita si diferente de culoare).Timp de doua luni se incearca remedierea problemelor.
Acum cand totul parea spre final, m-am inundat deoarece canalizarea a fost infundata iar in bloc mai locuiesc doar 3 familii.Ma intreb ce ce va intampla cand se vor muta toti locatarii?
A aparut mucegai printre parchet.geamurile sunt aburite si curge apa de pe geam cred ca se face condens, centrala termica face iar un zgomot ciudat.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca este bine sa merg la un expert in constructii pentru a face o evaluare in cazul unui eventual proces?
Ce altceva ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie si ce pasi sa urmez avand in vedere situatia expusa.
Multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: michil , utilizator 23:40, 12 Decembrie 2014
Este de preferat sa apelati la expert tehnic care sa realizeze expertiza tehnica,care ulterior sa constituie proba in instanta
Notificati dezvoltatorul pentru toate neajunsurile constatate si prejudiciile cauzate
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Ma poate ajuta cineva cu datele de contact ale unui expert tehnic care sa realizeze o astfel de expertiza tehnica.Multumesc!
Stimate domn, iertati-mi tonul, ati cumparat fara sa cereti sfatul unui prieten absolvent in Lacul Tei? Si eventual cu parul mai grizonat......In contract ce scrie? Dumneavoastra trebuie sa intelegeti ca in cazul de fata expertul tehnic are doar un rol consultativ pe bani, nefiind opozabil in justitie. Pentru edificare iata linkul: [ link extern ] ?
Pentru procese se folosesc experti judiciari care se gasesc pe siteul Ministerului Justitiei. Dar in cazul procesului eu stiu ca judecatorul va inainteza lista cu experti judiciari din care dvs alegeti. Atentie: pret ferm! ca am avut surpriza sa imi suplimenteze tariful cerut la inceput. (deh RO) Sa nu uitati ca unii "dezvoltatori" construiesc locuinte cu un singur scop: sa le vinda! Sa nu uitati ca toate notificarile dezvoltatorului le puteti face in cadrul contractului semnat de dvs. Cititi va rog Legea 10/1995 la obligatiile proprietarului (ce ati devenit prin cumparare) si Legea 230/2007. Dezvoltatorul (Investitorul) nu mai este proprietar prin vinzare deci are doar oblitiile din contract. Si totul pe nervii dvs. Succes!
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
ibn, utilizator
Cred ca justitia are si dreptul si rolul de a stabili solutia si a dispune, in caz ca partile nu se inteleg. Trebuie sa stiti precis:
- Pe cine chemati in judecata pentru pagube (vanzator, asociatia de proprietari, instalator, vecini, etc)
- Cine si de ce credeti ca ar fi vinovat (In afara de dvs care sunteti deja pedepsit)
- Ce pagube v-au fost produse din vina celui chemat in judecata
Justitia va va cere sa platiti o taxa de timbru (pe care o puteti recupera de la persoana vinovata), va desemna un expert constructor pe care il veti plati dvs (ca si taxa de timbru)
Expertului ii veti cere prin instanta, sa stabileasca precis daunele si cauza, eventual si solutiile de remediere. In functie de concluzia expertului desemnat de instanta, aceasta va decide cine si ce paguba suporta. Ar fi indicat sa angajati un avocat
Nu angajati expert „privat” pentru ca nu poate dispune nimic ! Daca vreti sa stiti cat va costa reparatia, chemati o firma specializata care va va intocmi o oferta gratuita. Platiti si veti primi si garantie pentru lucrare

Alte discuții în legătură

Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)
Expertiza canalizari, cum se procedeaza. dumdum66 dumdum66 Am cumparat un apartament intr-un bloc in care conducerea asociatiei este pusa de catre dezvoltator. Nu avem carte tehnica si problemele cu canalizarea si ... (vezi toată discuția)
Acționarea în instanță a unui dezvoltator de locuințe: cum se pregătește un astfel de demers? AdrianSto AdrianSto Buna seara, caut niste răspunsuri cu privire la acționarea în instanță a unui dezvoltator legat de vicii ascunse al unui cartier de 5 blocuri. ... (vezi toată discuția)