avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna \\"cumparam in indiviziune si in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna "cumparam in indiviziune si in jumatate"?

Va rog sa detaliati ce inseamna "cumparam in indiviziune si in jumatate". Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 19:32, 7 Decembrie 2014
impreuna fara a avea cota definita si amandoi adica 1/2 fiecare
este un bun in indiviziune
Daca e pe jumatate, e definita.
In cazul cand in cartea funciara in FOAIA A este trecut ca si proprietar- sot sotie in de 1/2 parte, atunci unul din proprietari poate vinde cota de 1/2 parte chiar si in aceasta forma de coproprietari, sau in indiviziune.
In cazul unei mosteniri se produce acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand 1/2 din un apartament ? italytattoo italytattoo Buna ziua sunt unu din cei doi coproprietari .. Anul trecut am cumparat un apartament si as dori sa stiu daca pot vinde cota mea fara aprobarea al celuilalt ... (vezi toată discuția)
Diferență dintre partaj și dezmembrare VelvetVamp01 VelvetVamp01 Puteți să îmi spuneți, vă rog, care este diferența dintre partaj și dezmembrare? Rog răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Vanzare bucata teren OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, m-ar interesa cateva informatii simple in legatura cu procedura de vanzare a unui teren. Problema este ca nu detin cartea funciara actualizata la ... (vezi toată discuția)