avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa vand 1/2 din un apartament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa vand 1/2 din un apartament ?

Buna ziua sunt unu din cei doi coproprietari .. Anul trecut am cumparat un apartament si as dori sa stiu daca pot vinde cota mea fara aprobarea al celuilalt coproprietar va multumesc si astept cat mai repede un raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:15, 15 Aprilie 2015
Articolul 634NCC Întinderea cotelor-părţi.
(1) Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părţi din dreptul de proprietate şi poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulaţie contrară.
. Altfel spus fiecare coptoprietar are exclusivitatea, poate dispune în mod liber de partea sa în sensul că o poate înstrăina sau greva cu drepturi reale de garanție.
În vechiul cod exista regula unanimității, la care, fiind atât de severă , s-a renunțat prin NCC
Daca ati cumnparat pe cote parti, puteti sa va vindeti cota cui vreti, daca ati cumparat in devalmasie cu sotul/ sotia, nu puteti vinde decat dupa partaj. Odata ce se stabilieste care e cota dvs, vindeti.
da dar intrebarea este alta .. eu am cumparat apartamentu impreuna cu fosta prietena care nu am fost casatoriti sau altceva ... deci acum cum as putea afla daca pot vinde 1/2 mea sau nu ... iar apoi cine ar putea sa o cumpere ... sau pot face un imprumut si sa garantez cu partea mea de apartament ??
Buna ziua.
daca ati cumparat imobilul impreuna cu prietena dvs, sunteti amandoi coproprietari .
niciunul dintre dvs nu va putea instraina catre un tert cota sa parte din acel imobil, fara a se face iesirea din indiviziune .
ce inseamna indiviziunea aceasta si cum o pot face

Alte discuții în legătură

Vanzare cota nedeterminata ioanaol ioanaol Se poate face un contract de vanzare-cumparare autentic ,unde avem inscrisi trei proprietari in cota de 1/1 ? (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare cota din casa BQGDAN BQGDAN Buna ziua, In cazul unui apartament care este trecut pe numele ambilor soti, care este procedura pentru ca unul din ei sa-si vanda partea de 50% ? Au 2 ... (vezi toată discuția)