avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit

Buna zua,in luna febroarie am facut un credit ptr iubitul meu,eu nu am beneficiat deloc de bani din credit, acum ne-am despartit, cum as putea sa-l fac sa plateasca ratele in continuare?Specific ca deja nu a platit la timp o rata si acum sunt in biroul de credite. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:43, 18 Iunie 2009
Daca nu are nici macar calitatea de girant,nu aveti ce face.
Sunteti contractantul,aveti obligatia de plata.
dar daca am dovezi fizice si martori ca am facut creditul pentru el si nu am beneficiat da bani? tot nu pot face nimic?
Darurile manuale , asa cum este cazul dumneavoastra, sunt donatii irevocabile. Nu aveti cum sa ii cereti restituirea acelui imprumut decat daca dovediti ca a fost un imprumut si ca s-a obligat sa va restituie acei bani. Daca instanta este de acord ca erati in imposibilitatea preconstituireii unei dovezi scrise se accepta si proba cu martori pentru a se dovedi imprumutul dat iubitului devenit acum doar debitor.
Am inteles ca as putea face la notar un contract de imprumut.Cum ar trebui sa fa fie acesta?ce ar trebui sa scrie in el.Il pot obliga pron contract sa plateasca lunar o anumita suma pana la restituirea integrala a sumei?Si ce inseamna executare silita?Va multumesc
Daca fostul iubit este de acord, puteti incheia la notar un contract de imprumut, specificand ca banii i-ati dat deja din creditul contractat de dvs. de la banca, si ca lunar trebuie sa va restituie suma x , echivalenta cu rata dvs.
Executare silita inseamna recuperare pe cale silita a datoriilor de catre creditori, in cazul neplatii lor de buna voie.

Alte discuții în legătură

Contract imprumut de bani persoane fizice ContSters423398 ContSters423398 Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la beneficiarul real al creditului in cazul in care am fost pus sub executare silita prin poprire pe salariu? magdalenamatei magdalenamatei In 2006 am luat un credit pe numele meu pentru un ”prieten” de familie, care insa din 2011 nu si-a mai achitat ratele, astfel incat banca a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta fara inscrisuri doveditoare carmenbn carmenbn Buna ziua.Am urmatoarea problema:o prietena a facut un credit la banca si am convenit sa o ajut platindu-i rata atunci cand ea nu avea bani,sub forma de ... (vezi toată discuția)