avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract imprumut de bani persoane fizice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract imprumut de bani persoane fizice

Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus dobanziile bancii. Intre timp eu urmand sa achit ratele pana atunci. Ulterior semnarii contractului am aflat ca acesta a fost inchis pentru inselaciune in trecut si sunt sigura ca nu mi va mai restitui imprumutul. Contractul l am semnat impreuna cu un martor. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot face plangere pt inselaciune?
Bună ziua,

Deocamdată aveți doar o presupunere. Puteți face plângere după ce într-adevăr nu vă dă banii de rate. În acel moment să cereți și daune materiale în cuantumul sumei pierdute de dvs și eventual daune morale.

Succes,
Pai da dar in contract exista stipulata clauza ca el imi va restituii toti banii odata, dupa 5 ani impreuna cu dobanzile aferente bancii. Deci in 2022. Si mai e o clauza prin care se specifica ca el nu imi plateste ratele ci plata acestora pica strict in sarcina mea. Ca eu asa am convenit cu el ca ratele le achit eu doar sa imi dea banii dupa expirarea contractului. Dar...am o relatie cu el de 6 luni si eu abia acum am aflat ca el a foat inchis pana in 2016 pt inselaciune.
Nu numai ca v-a inselat, dar culmea, nici nu ii puteti face plangere pt inselaciune ca ii faceti degeaba. Aveti un contract, nu il respecta, va trebui . si asta . peste 5 ani :rolleyes: sa il actionati in judecata, veti ajunge sa il executati silit ( alti bani, alta distractie) ca sa ii luati boii de la bicicleta..
Chiar nu v-ati intrebat de unde naiba va da inapoi atata banet ?
Pai ce sa execut ca inafara de Datorii nu are nimic. Eu am aflat ca a fost inchis abia dupa ce am semnat actele :(. Tipul trebuie sa primeasca o plata pt un accident de la fga anul acesta 15.000 de e dar eu am facut contractul cu el in asa fel incat abia dupa 5 ani el e obligat sa imi achite datoria. Pot sa il execut inainte? Eu creditele care le am facut pt el sunt tot pe 5 ani. Pai pe penal nu am ce sa ii fac? Ca pe civil n are rost ca oricum n am ce sa ii execut. Va multumesc.

Pai tipul poza in om cu bani si am avut incredere in el....a facut promisiuni insa verbale si n am nici o proba...ba mai mult la sf contractului a mai inserat o clauza : imprumutatorul ofera imprumutul fara ca imprumutatul sa i fi promis alte drepturi banesti ....lucruri sau bunuri inafara de cele strict stipulate in prezentul contract.


[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2017
trandafir2, moderator
Nu ati ajuns cu imprumutul la scadenta ca sa ajungeti de acum sa il executati silit, iar de inselat.. nu e inselaciune, adica e doar naivitatea dvs.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant ... mikelniki77 mikelniki77 Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant cu Intreprindere individuala la notar. Au incheiat un contract de imprumut in august si cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, abuz de incredere deliachiuzbaian deliachiuzbaian Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. [b]Eu am cazut la o ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati, restituire AndreiVerde AndreiVerde Buna ziua, o persoana a unui prieten are nevoie de o suma de bani imprumut, 2000e. Ca si persoana fizica, cum ar trebuii sa procedez in mod corect din punct de ... (vezi toată discuția)