avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati, restituire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati, restituire

Buna ziua, o persoana a unui prieten are nevoie de o suma de bani imprumut, 2000e. Ca si persoana fizica, cum ar trebuii sa procedez in mod corect din punct de vedere legal ca sa nu am nici o problema cu returnarea lor ?

Dansul a precizat ca va da 200 euro pe luna pana la momentul returnarii sumei, se poate realiza o astfel de clauza in mod legal ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
AndreiVerde, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:24, 21 Martie 2014
Incheiati un contract de imprumut. Daca este autentic sau are data certa el este titlu executoriu. Imprumutul se poate face cu dobanda sau fara dobanda.
Va sfatuiesc sa incheiati un contract de imprumut notarial. Actul notarial este executoriu de drept, prin urmare, la data scadentei convenite si in lipsa restituirii, il puteti pune in executare imediat, fara alte formalitati necesare. Puteti stabili in continutul acestuia orice conditii sau rate doriti. Insa este bine sa treceti in mod esential perioada maxima de rambursare (scadenta imprumutului) - 6 luni, 1 an, sau cat doriti dvs. Totodata, puteti opta pentru imprumut cu dobanda sau fara dobanda, cat si cu clauze privind daune si/sau penalitati, daca imprumutul nu se restituie la termenul convenit. Pentru a preintampina orice situatii nedorite, va recomand sa nu incheiati contract de mana. Executarea acestuia este dificila, in caz de neplata si genereaza o multitudine de cheltuieli suplimentare - se poate pune in executare doar prin proces, care genereaza taxa de timbru la valoarea sumelor, onorarii de avocati si executori, samd. Mult succes!
Puteti incheia un contract cu plata in rate. Inserati si o clauza, sa declarati scadent anticipat dupa doua rate neplatite.
Important e ca omul sa prezinte garantii.. are un job bun, bunuri in proprietate.. nu sa n-aiba nimic si sa fie cu un picior in strainatate ca nu aveti ce-i lua.
Ideal ar fi sa fie un imprumut garantat cu un bun, dar nu mereu e posibil si omul poate fi de buna credinta.



Unde e cel mai bine sa merg sa realizez un contract cu o clauza cu scadenta anticipata, si daca are o propietate cu care e de acord sa garanteze teoretic devine ipoteca ? Nu mai are dreptul sa o vanda ?

Si la ce pret sa ma astept pentru realizarea unui astfel de contract ?

Va multumesc pentru promptitudine.
La notar incheiati contractul, acolo faceti si contractul de ipoteca daca va fi cazul si tot notarul va calculeaza costul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre 2 persoane fizice AdrianBV AdrianBV Buna seara. Am o nedumerire .. am consultat vreo 2 avocati si fiecare imi spune altceva asa ca am ajuns la dvs. ... Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Probleme banca - executare silita gorjdesign gorjdesign Buna ziua, Am o mare problema la o banca comerciala de unde am luat un imprumut unde apartamentul este pus ca garantie. Am continuat sa achit ratele pana ... (vezi toată discuția)