avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme banca - executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme banca - executare silita

Buna ziua,

Am o mare problema la o banca comerciala de unde am luat un imprumut unde apartamentul este pus ca garantie. Am continuat sa achit ratele pana la un moment dat cand nu am putut achita 3 luni consecutive si am inteles ca am intrat intr-o noua categorie si mi-au cerut sa achit integral sau ma vor executa. Intre timp am reusit sa mai fac rost de bani si am inceput sa achit.

As putea achita in continuare ratele dar nu am posibilitaea sa achit integral. Am incercat sa le explic ,chiar am continuat sa achit ratele in contiuare si nimic.
Tot continua sa ma ameninte, ori sa sa achit tot deodata ori ma vor executa silit .

Astazi m-au chemat la banca sa imi arate ca a venit nu stiu ce scrisoare de la Sibiu prin care se cere bancii sa incepe sa intocmeasca procedurile .

Pur si simplu nu inteleg. Doar prin faptul ca am intarziat atunci 3 luni de zile , dar dupa acel impas am continuat sa platesc ratele si continui este totul degeaba ??
Ei vor toti banii deodata, si nu am cum sa ii dau ...

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi , ce pot face sa impiedic aceasta executare abuziva daca ar avea loc ?
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 17:21, 11 Februarie 2010
Buna ziua,
cereti bancii sa va dea un desfasurator cu ratele pe care le mai aveti de achitat ca sa vedeti daca contractul a fost reziliat (de regula eiu nu dau hartii in acest sens, doar te anunta verbal). In cazul in care se incepe executarea silita faceti contestatie la executare si aratati ca dvs. continuati sa platiti ratele. Ma mir totusi ca, desi achitati in continuare, ei tot va ameninta cu executarea. Incercati si o audienta la directorul bancii.
Salut

Situatia dvs se prezinta in felul urmator :

1 In urma intarzieri mai mari de 90 de zile ( la unele banci chiar si 60 de zile ) creditul dvs. s-a declarat scadent anticipat* ( conform clauzelor contractuale cu privire la scadentarea debitului).
2 Platile pecare le faceti dvs se scad din suma totala pe care o aveti de achitat , in acest moment nu mai aveti un credit ci banca are o creanta garantata prin ipoteca impotriva dvs.
3 Cand va veti duce la banca ( :rofl: ) va vor da o scurta explicatie verbala sau in scris asa cu o veti solicita dvs in care va va spune exact acelasi lucru pe cate l-am spus mai sus.
4 Conform contractului precum si art. 1111 c. civ - imputatia platii sumele achitate de dvs se scad intai din comisioane, dobanzi si penalitati.
5 Nu e vb de nici un abuz aici pur si simplu e vb de clauze contractuale care prevad scadentarea anticipata precum si punerea in executare a unui titlu executor garantat cu ipoteca.
6 ) Nu cred ca e vb de o amenintare ca va suna si va spun ca pun ipoteca in executare , pur si simplu e o informare.
7 Opunere la executare :)) :rofl: pe o creanta garantata cu ipoteca** , asta chiar e amuzant . DA puteti face opunere pe care o pierdeti cu brio datorita culpei dvs exclusive la neplata ratelor.

Cam asta e situatia dvs judecata la rece ( am mai postat pe forum chestiuni asemanatoare ), faptul ca va va cer bani toti ...... dvs ati semnat ca ii veti da .... deci cam asta e si inapoi nu se mai poate da.

Pot sa puna in executare si maine creanta garantata, incercati o renegociere a ratelort poate asa veti reusi , daca in alte situatii se mai rezolva pe ipoteci nu acolo treaba e atat de simpla incat nici macar nu e nevoie de un executor judecatoresc e mai mult decat suficient un executor bancar.

Legenda :

* credit declarat scadent anticipat= in functie de fiecare contract bancile isi iau ca masura de protectie pentru neplata ratelor o astfel de clauza contractuala perfect legala si acceptata in mod expres prin semantura precum si in mod tacit prin respectarea contractului ( atunci cand va palteati ratele) de catre dvs. Sunt banci care stabilesc ca perioada de gratie 30 de zile altele 60 de zile iar alte banci ( cazul dvs. ) 90 de zile. Este in functie de fiecare contract in parte. Cititi va rog in contractul dvs. care era termenul de gratie pana la scadentarea creditului.
** Ipoteca= drept real real acesoriu = consfintit prin lege aparat ca orice drept real de catre legii speciale.

trist dar adevarat,

Cu Stima
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca 300356 300356 Am un credit la o banca. Creditul a fost facut in 2006 pana in 2018. Rata era de cca. 140 euro. Am platit , dar cu sincope, dar am platit , luna de luna. In ... (vezi toată discuția)
Rate banca daponte stefan daponte stefan Daca sunt restant cu patru rate la banca se poate cere rambursarea in totalitate a creditului,chiar daca peste doua sau trei luni voi plati integral?Prin ... (vezi toată discuția)
Vor sa-mi ia casa giovana giovana am girat pentru sora mea la banca cu casa, ea nu a platit ratele si acum sunt buna de plata , banca vrea sa-mi ia casa. sora mea are si ea casa numai ca aei ... (vezi toată discuția)