Am un credit la o banca. Creditul a fost facut in 2006 pana in 2018. Rata era de cca. 140 euro. Am platit , dar cu sincope, dar am platit , luna de luna.
In ian.2011 mi s-a pus o poprire pe salariu printr-o executare silita , emisa de un executor judecator , din feb. firma unde lucrez, vireaza bancii suma cca 166 euro/luna.
Azi, fara vre-o instiintare, fara vre-un telefon, am gasit in poarta o carte de vizita de la un recuperator de credite , de la banca respectiva care mi-a spus (l-am sunat) ca sint in " scadenta anticiat" si singura solutie este "refinantare de la o alta banca".
Intrebare : E normal? Cum au anulat prima executare? De ce nu m-au instiinta?
cum pot demonstra ca nu ma-au instiinta? Cum pot actiona impotriva lor/
Cam multe intrbari, scuze
Scadenta anticipata inseamna rezilierea unilaterala a contractului de catre banca, ca urmare a neachitarii ratelor de credit de catre dvs. la termenele stabilite prin contract.
Conditiile declararii creditului scadent anticipat le gasiti in contractul de credit.
Odata declarata scadenta anticipata, dvs. nu mai datorati rate lunare, ci trebuie sa restituiti intreg creditul deodata.
Se pare ca banca a cesionat creanta unei firme de recuperari, care va porni propria sa executare.
Creditorul are posibilitatea de a opta pentru mai multe forme de executare in acelasi timp, scopul urmarit de acesta fiind sa isi recupereze banii cu orice pret.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat care sa verifice contractul de credit cu privire la clauza privind declararea scadentei anticipate, respectiv daca aceasta clauza respecta prevederile legale si daca erau indeplinite conditiile pentru aplicarea acesteia.
Mai am o intrebare, creditul este ipotecar, cu ipoteca pe un teren viran. Acum am o casa la neterminata, neintabulata, pe acest teren. Nu am bani sa achit integral suma datorata bancii.
Cum va executa silit banca/
Banca va poate executa silit asupra totalitatii bunurilor pe care le detineti si nu doar asupra terenului ipotecat.
Exista prezumtia legala ca orice constructie apartine proprietarului terenului pe care a fost ridicata.
Prin urmare, banca poate scoata la licitatie publica si casa, daca se va folosi de aceasta prezumtie.
Sau poate scoate la vanzare doar terenul, ramanand ca adjudecatarul acestuia sa-si asume sarcina lamuririi situatiei juridice a constructiei.