avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate banca

Daca sunt restant cu patru rate la banca se poate cere rambursarea in totalitate a creditului,chiar daca peste doua sau trei luni voi plati integral?Prin adrese recomandate banca ameninta cu cedarea dosarului catre firme de recuperare si cu cererea de rambursare totala a creditului.Este posibil,avand in vedere ca garantia pentru credit a fost salariul pe care acum nu il mai am?
Multumesc,
Banca poate ceda dosarul dvs catr o societate specializata in recuperarea reditului, dar nu va poate obliga sa platiti integral suma inainte de termenul scadent.
daca dvs credeti ca peste cateva luni vati avea posibilitatea financiara de a returna creditul, mergeti pana la banca si solicitati o amanare a ratelor. e si in interesul lor sa recupereze direct de la dvs, decat sa cesioneze creanta la un pret mult mai mic
Nu vor sa accepte amanarea platilor decat cu conditia incheierii unui alt acord in care sa prinda executare de bunuri mobile sau imobile,oricum sa schimbe conditiile contractului initial.
cand ati scris ca peste 2, 3 luni, veti putea plati integral, v-ati referit la rate restante sau la intrag creditul ?
daca puteti plati integral creditul, va puteti permite sa-i lasati sa-l cesioneze, va e mai ieftin asa, daca il puteti plati repede. la fel va puteti permite, daca nu au cum recupera..
daca stiti ca puteti plati doar ratele si mai aveti si bunuri (bune de executat), va trebui sa le acceptati (negociati) conditiile.
in momentul asta acumulati dobanda si penalitati mari
cititi cu atentie contractul pe care l-ati incheiat cu banca si vedeti ce se intampla in caz de neplata a ratelor

Alte discuții în legătură

Restante rate banca rosiorilor rosiorilor In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unui credit nebancar lorelai012 lorelai012 acum 2 ani am luat nu credit gen provident ratele au fost platite dar cu mici intarzieri asta facand ca penalizarile sa imi fie cumulate si ajugand la suma de ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care nu am mai platit rata la un credit? radu81 radu81 am un credit de nevoi personale din 2007 la care am platit ratele pana in 2009 septembrie si cind am vrut sa dau rata la banca mi sa spus ca nu mai apare ... (vezi toată discuția)