avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate banca

Daca sunt restant cu patru rate la banca se poate cere rambursarea in totalitate a creditului,chiar daca peste doua sau trei luni voi plati integral?Prin adrese recomandate banca ameninta cu cedarea dosarului catre firme de recuperare si cu cererea de rambursare totala a creditului.Este posibil,avand in vedere ca garantia pentru credit a fost salariul pe care acum nu il mai am?
Multumesc,
daponte stefan a scris:

Pot plati doar ratele, insa tot nu imi vine sa cred ca in Romania, daca depui o garantie(respectiv SALARIUL) se poate executa o alta "GARANTIE" pe care nu o ai contractata.Chiar sa fie posibil?



interventie moderator

Va rog sa nu mai folositi, in exces, scrisul cu litere mari de tipar, deoarece creati senzatia ca "urlati" la noi sau la alte persoane.Puteti folosi scrisul cu litere mari, dar nu in exces.V-am exemplificat in citat.

:)
In alta ordine de idei, procedura executarii silite a unui debit, inceputa in baza unui titlu executoriu, in cazul dvs.- "contractul de credit", este aceeasi pentru toata lumea.

Daca va incepe executarea silita impotriva dvs., de catre Banca/Societate de recuperari creante s.a., nu este in mod obligatoriu, ca prin executarea silita, sa va fie poprit doar salariul.

Daca aveti bunuri imobile/mobile, si acestea pot fi executate silit, in vederea recuperarii creantei, prin scoaterea acestor bunuri, la vanzare, prin licitatie publica.

Astfel cum a amintit si colega gi_jane, conteaza continutul/clauzele din contractul de credit pe care l-ati semnat cu banca.

Daca anumite clauze sunt/vi se par abuzive, apelati la sfatul concret al unui specialist in domeniu, inainte de a mai semna orice alta conventie/intelegere cu un creditor/tert, ca sa stiti, la modul concret, riscurile/avantajele care pot exista in aceste situatii.
Este foarte adevarat ca trebuie sa cititi cu atentie clauzele contractuale, mai ales ca banuiesc ca veti gasi una de genul ca neplata ratelor la scadenta constituie culpa in executarea contractului ceea ce da dreptul bancii de a declara scadenta anticipata a intregului credit. Este foarte posibil sa se intample acest lucru mai ales ca v-au si instiintat ca vor solicita rambursarea integrala a creditului. Cat despre faptul ca veti achita de buna voie in scurt timp intregul credit, banca nu are dovezi palpabile si nu va poate crede pe cuvant, de aceea va aplica caluzele contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante rate banca rosiorilor rosiorilor In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unui credit nebancar lorelai012 lorelai012 acum 2 ani am luat nu credit gen provident ratele au fost platite dar cu mici intarzieri asta facand ca penalizarile sa imi fie cumulate si ajugand la suma de ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care nu am mai platit rata la un credit? radu81 radu81 am un credit de nevoi personale din 2007 la care am platit ratele pana in 2009 septembrie si cind am vrut sa dau rata la banca mi sa spus ca nu mai apare ... (vezi toată discuția)