avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant ...

Buna ziua,un prieten a imprumutat cu 6000 de euro pe un comerciant cu Intreprindere individuala la notar. Au incheiat un contract de imprumut in august si cu data expirarii la sfarsitul lunii noiembrie 2023. La data incheierii contractului cel imprumutat avea doua autoturisme cu o valoare de 20000 de euro pe numele lui. In ziua scadentei acesta nu mai are autoturismele si nici bani sa-i plateasca suma. In contractul de imprumut,imprumutatul se obliga ca pana la achitarea sumei sa nu intreprinda nici un fel de acte de instrainare a bunurilor. Imprumutatul cu buna stiinta a facut aceste miscari stiind ca la scadenta nu va avea bani pentru a insela mai multi creditori. El avand mai multe imprumuturi chiar si cu dobanzi la camatari. Poate face plangere la politie pentru inselaciune sau numai dupa ce apeleaza la un executor judecatoresc sau un proces civil?
Cel mai recent răspuns: mikelniki77 , utilizator 12:25, 9 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere la politie pt abuz de incredere un dauna creditorului.
Nu are legatura plangerea cu executarea silita. Poate acționa in paralel.

Daca nu are bunuri și venituri, da degeaba bani la executor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc,o zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala? gemilia gemilia am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am ... (vezi toată discuția)
Penalizari contract imprumut intre persoane fizice mradriannesu mradriannesu Buna ziua, am imprumutat suma de 20000 eur printr-un contract cu titlu executoriu incheiat la notar, cu dobanda de 10% din suma imprumutata pana la ... (vezi toată discuția)