avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere reexaminare taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere reexaminare taxa timbru

Pe rolul instantei de judecata se afla recursul la cererea de intoarcere executare silita. Cererea de excutare silita s-a timbrat cu 194 lei. Prin citatie, instanta de recurs mi-a pus in vedere sa timbrez recursul cu 300 lei. Am facut cerere de reexaminare, intrucat recursul se timbreaza la jum din taxa de fond. Inainte de a se solutiona cererea de reexaminarea, instanta de recurs imi trimite o noua citatie prin care ma instiinteaza ca taxa de timbru este 920 lei( am facut o simulatie si aceasta suma reprezinta 50% din taxa de timbru pt cererea de intoarcere executare daca s-ar fi timbrat la valoare, adica 1840 lei) si ma intreaba daca imi mentin cererea de reexaminare. Trimit adresa catre instanta prin care spun ca imi mentin cererea de reexaminare, mentionand in acelasi timp si art 296 c pr civ" prin care apelantului nu i se poate crea in propria cale de atac o situatie mai grea decat hotararea atacata."( de la 300 lei taxa de timbru cf primei citatii s-a modificat la 920 lei cf celei de a doua citatii).Cererea de reexaminare este respinsa in data de 21.01.2013. In data de 24.01.2013 este anulat si recursul ca netimbrat.
Totul se judeca pe vechiul cod de procedura si pe l 146/97.

Intrebari:
1. Cererea de intoarcere executare silila se timbreaza la valoare?
2. Instanta de recurs ma poate obliga sa platesc mai mult in recurs decat am platit la fond, daca se constata ca la fond s-a platit gresit?
3. Instanta de recurs poate sa imi solicite sa timbrez la valoare si cererea la fond.
4. Am sanse la o contestatie in anulare vr decizia de anulare recurs, motivat de eroarea materiala a instantei de a calcula taxa de timbru. Exista un alt motiv pentru care as putea sa fac constestatie anulare.

Alte discuții în legătură

Cerere anulata ca insuficient timbrata, reexaminare simonik2011 simonik2011 Buna ziua, am o actiune care s-a respins ca\\" insuficient timbrata, cu drept de reexaminare in 15 zile de la comunicare\\", cererea a fost depusa in data de ... (vezi toată discuția)
Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz comunicare informatii de interes public crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am actionat in judecata o institutie care a refuzat comunicarea unor informatii de interes public, dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru recurs Mihaela Elena Mihaela Elena o rugaminte va rog... Acum un an de zile mi s-a admis recursul impotriva Comisiilor Locale si Judetene in obtinerea unui titlul de proprietate si desigur ... (vezi toată discuția)