avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa timbru recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa timbru recurs

o rugaminte va rog...
Acum un an de zile mi s-a admis recursul impotriva Comisiilor Locale si Judetene in obtinerea unui titlul de proprietate si desigur obtinerea de daune cominatorii.
Dupa ce am obtinut si decizia instantei (a tribunalului, respectiv) am depus cerere, taxa si timbru in vederea investirii. Mi s-a respins pe motiv ca daunele cominatorii trebuie transformate in daune compensatorii (desi parerile vis-a-vis de acest subiect sunt impartite). Am introdus recurs la tribunalul judetului si acum mi-a amanat pronuntarea pana timbrez si platesc taxa de timbru aferente.
Intrebearea mea este : CAT ANUME TREBUIE SA PLATESC CA SI TAXA DE TIMBRU SI TIMBRELE JUDICIARE IN VALOARE DE CAT TREBUIE SA FIE?!
Multumesc, foarte mult!
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 23:22, 16 Noiembrie 2010
Instanta de recurs nu v-a pus in vedere cu cat sa timbrati? De regula, recursul se timbreaza cu jumatate din taxa de timbru de la fond.
taxa de timbru se plateste in functie de cuantumul pretentiilor.
Actunea in fond a fost pe fond funciar. Ceea ce e netaxabil. Recursul pt sentinta din fond, la fel, tot netaxat a fost. Acum am atacat cu recurs, incheierea data de camera de consiliu vis-a-vis de cererea mea de a investi decizia din recurs in care a fost admisa cererea ce a avut obtinearea de daune cominatorii de la Comisiile Locala si Judeteana. Cuantumul nu a fost stabilit.. doar ca ii obliga la daune cominatorii de 50 lei/zi intarziere pana la emiterea titlului.
Tocmai din cauza asta imi e neclar cu cat timbrez?!
Recursul se timbreaza cu jumatate din taxa platita cand ati timbrat cererea de investire cu formula executorie a deciziei. Daca ati platit taxa de timbru pentru investirea cu formula executorie, in recurs platiti juatate din acea taxa.Se aplica aceeasi regula ca si pentru timbrajul unui recurs formulat impotriva unei sentinte.
Dar, asa cum va spuneam, instanta de recurs citeaza, de regula recurentul pentru primul termen de judecata , cu mentiunea de a achita taxa de timbru in cuantum de....si timbru judiciar.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
dandanaua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere daune... Georgian2all Georgian2all Buna ziua. Am o problema, in sensul ca in iunie 2009 mi s-a solutionat un dosar (fond funciar) prin care instanta a obligat Comisia Judeteana la emiterea ... (vezi toată discuția)
Instanta a respins cererea ca netimbrata. ce sanse am in recurs? arania arania Buna seara, Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare taxa timbru Corina Ganescu Corina Ganescu Pe rolul instantei de judecata se afla recursul la cererea de intoarcere executare silita. Cererea de excutare silita s-a timbrat cu 194 lei. Prin citatie, ... (vezi toată discuția)