avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... zi platita pt casatorie salariat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

zi platita pt casatorie salariat

Am o mica problema: la noi la firma s-au indexat salariile la toata lumea cu 01.05.2009, iar la unii muncitori li s-a schimbat si categoria (au mai primit ceva in plus la salariu). In adresa facuta catre ITM cu tabelul personalului caruia i s-a marit salariul, am trecut si o persoana venita prin transfer (suntem un grup de firme si se fac trensferuri de personal de la o firma la alta) cu 01.05.2009. Dupa ce am depus adresa la ITM, am aflat ca acestei persoane trebuia sa-i acord si categoria la salariu. Ce pot face in acest caz, fara sa am probleme la ITM? De curand am aflat ca mai am 2 angajati carora nu le-am acordat categoria (referatul pt ei a ramas pe masa unui birou). Mentionez ca decizia pt marirea de salariu este datata cu 28.05.2009. Va cer ajutorul in cel mai scurt timp posibil. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2009
nicoleta-luiza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 16:00, 4 Iunie 2009
Se acorda zi libera si platita pentru casatorie si puteti sa va luati si concediu.
Acordarea tichetelor de masa se efectueaza pentru zielle cat salariatul este prezent la serviciu.Vedeti in acest sens LEGEA nr. 142 din 9 iulie 1998 (*actualizată*) privind acordarea tichetelor de masa
ART. 6
(1) Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masa cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate.

Da, se face cerere cu motivarea evenimentului familial deosebit pentru care se cer zile libere platite, altfel angajatorul nu va putea justifica acordarea acestora.
Art. 6 (1)Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masa cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate.
Prin cerere el anunta angajatorul ca are un eveniment deosebit in familie, conform CCM aplicabil, pentru numarul de zile platite trec in pontaj "obligatii", pentru acele zile platite eu nu pot sa-i dau tichet de masa, legea imi spune ca angajatul primeste tichet pentru ziua prezenta, iar el nu a fost prezent. Eu solocit angajatilor cerere plus copie dupa actul de stare civila (depinde de eveniment).
Gresesc ?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa lilly11a lilly11a Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea speta. Firma la care lucrez a redus timp de o luna, timpul de lucru de la 5 la 4 zile, insa ziua ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa pentru zilele nelucratoare varlanmirela varlanmirela Buna ziua, Avand in vedere Legea nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, care prevede la ART. 6 ca: (1) Salariatul poate utiliza, lunar, un ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa panzarumitica panzarumitica un angajat, in cursul lunii aprilie presteaza norma de 176 ore si 83 ore suplimentare. In acceasi luna participa o zi (8 ore) la un curs la care este ... (vezi toată discuția)