avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... oug 51/2008-interpretare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

oug 51/2008-interpretare

Buna dimineata,
intr-un dosar civil,pentru a beneficia de oug 51/2008,am facut cerere de scutire de la plata taxei judiciare de timbru;
avand in vedere faptul ca ma incadrez conf art 8,cu toate conditiile intrunite tot mai trebuie sa platesc o taxa de timbru.
este corect cum s-a procedat?
Cel mai recent răspuns: alinpic , utilizator 09:43, 9 Decembrie 2014
Dispozitia legala la care va referiti are urmatorul continut:
”Art. 8. - (1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.”
Presupun ca instanta a aplicat dispozitiile alin. (2).
bun,a aplicat art punctul 2,dar este gresit avand in vedere actele atasate la cerere care dovedesc clar ca incadrarea este pentru punctul 1;
ce pot face?
Ar trebui sa incercati sa depuneti o cerere de reexaminare. Necazul dvs. este ca legea prevede admisibilitatea cererii de reexaminare doar in situatia in care cererea de acordare a ajutorului public judiciar a fost respinsa, dar la dvs. a fost admisa in parte. Art. 15 alin. (2) prevede: ”Împotriva încheierii prin care se respinge cererea de acordare a ajutorului public judiciar cel interesat poate face cerere de reexaminare, în termen de 5 zile de la data comunicării încheierii.” Incercati.
este mentionat in solutia data -ca pot depune cererea de reexaminare in 5 zile;
sper ca voi reusi sa obtin scutirea in intregime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar bubutu2 bubutu2 Buna ziua! Daca am pensia pe caz de boala in cuantum de 870 lei si ajutor social de 260 lei,locuiesc impreuna cu sotia care este casnica,ce ajutor public ... (vezi toată discuția)