avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Promisiune de vanzare-cump teren si imobile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Promisiune de vanzare-cump teren si imobile

Am preluat pe baza acestui act notarial obligatiile de plata ale societatii catre un executor judecatoresc pt un credit restant girat cu teren si imobile, in schimbul proprietatii acestora cand ipoteca va fi retrasa de catre banca. Suma restanta urmeaza a fi achitata executorului in transe pana la stingerea datoriei. Cum inregistram platile catre executor, il consideram furnizor de imobilizari sau creditor ?
Cel mai recent răspuns: lalexut , utilizator 11:00, 9 Decembrie 2014
Nu sunt contabil, dar daca in antecontractul mentionat s-a facut o cesiune de creanta, atunci executorul este creditorul dvs. Daca banii reprezinta rate ale antecontractului cu care firma promitenta sa-si plateasca datoria catre executor atunci dvs. nu aveti calitatea de debitor al executorului judecatoresc. Nu stiu daca v-am ajutat.....
Eu cu executorul nu am niciun contract, doar ii fac platile care trebuia sa I le faca firma cu care am incheiat promisiunea de vanzare, deci nu l-as considera creditor. Eu in urma platilor voi dobandi dreptul de proprietate asupra unor active cu care s-a girat pentru a se obtine creditul. Cumva as inregistra avansuri de imobilizari la furnizori de imobilizari, ce parere aveti, e ok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament alex_32 alex_32 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)