avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere apartament - punct de lucru?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere apartament - punct de lucru?

Buna ziua,
Va prezint situatia in care am nelamuriri:

- detin PFA cu sediu social la propriul domiciliu (comert pe internet)
- detin un (alt) apartament proprietate personala (alta adresa decat sediul social)

As dori sa inchiriez acest apartament (personal) si ca totul sa fie legal, vreau sa declar la Reg. Comertului activitatea de inchiriere (cod CAEN 6820).
La Reg. Com. mi s-a spus ca trebuie sa deschid punct de lucru la acest apartament de inchiriat.
Nu inteleg de ce, din moment ce activitatea PFA se desfasoara la sediul social? La apartamentul de inchiriat nu desfasor nici un fel de activitate, doar il inchiriez!

(in aceeasi logica, daca as avea 10 apartamente de inchiriat, ar trebui sa deschid 10 puncte de lucru?)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu85 , utilizator 11:40, 13 Decembrie 2014
Puteti inchiria apartamentul in calitate de proprietar, nu pe PFA si inregistrati contractul la finante, veti plati impozit si cass pentru chiria pe care o veti primi, este o procedura legala
Multumesc.
Da, stiu asta, numai ca as prefera sa trec activitatea de inchiriere pe PFA pentru a deconta unele investitii/consumabile.
Astept un raspuns pentru varianta PFA - inchiriere apart. - punct de lucru sau nu?
Atunci trebuie sa va declarati noul obiect de activitate, nu vad vreun motiv sa declarati punct de lucru la acel apartament, din punct de vedere economic aprtamentul este un activ de pe urma caruia realizati beneficii, cereti o baza legala la ONRC
Nici eu n-am inteles de ce mi se cere sa declar punct de lucru! Si pentru asta, mi s-a solicitat contractul de casa legalizat la notar...N-am inteles de ce? Originalul pentru viziualizare si o copie (cel mult) ar fi suficient. De ce sa-l legalizez??!! Asa a spus jurista de la Reg. Com.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru la registrul comertului REBIGA LILIAN REBIGA LILIAN Buna Ziua, Pentru inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate comerciala cu domeniul de activitate Cod CAEN 6820 Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Autorizare activitate închiriere 6820 ionutt ionutt Buna ziua, Activitatea de închiriere se autorizează la sediile societăţii sau în afara acestora (având în vedere că imobilul închiriat este folosit ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)