avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe succesiune primele sase luni?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe succesiune primele sase luni?

Buna ziua,

1.Doresc sa stiu cat ma costa succesiunea dupa mama(tatal este in viata) in primele 6 luni de la deces?
2.Cine suporta aceste taxe? Specific ca suntem 3 fratii.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:51, 9 Decembrie 2014
Numai notarul va poate spune cat va costa o succesiune in functie mai ales de bunurile care fac parte din masa succesorala.
Taxele le suporta toti mostenitorii.
Nu stiu daca mai exista vreo scutire la succesiunea dezbatuta pana in sase luni, dar stiu sigur ca daca nu faceti succesiunea in termen de 2 ani, statul va ia 1% din valoarea succesiunii.
Buna ziua .
succesiunea trebuie acceptata in termen de 1 an de la decesul defunctului . daca se dezbate in primii 2 ani de la deces, succesorii nu vor mai plati impozitul in cuantum de 1% din valaorea masei succesorale .
se vor plati doar taxele notariale, iar cuantumul acestora vi le comunica notarul, in raport de valoarea bunurilor ce formeaza masa succesorala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters146176 ContSters146176 in cat timp se deschide succesiunea? cine deschide succesiunea? unde si cat costa? (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune lazarica18 lazarica18 au decedat ambii parinti: tata in 6iunie 2008, mama 1martie 2009, mai am un frate si doresca sa aflu in cat timp se face taxa de succesiune si cat ar costa, ... (vezi toată discuția)