avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe indemnizatie crestere copil?

Buna ziua
am o poprire pe salariu care s-ar termina in 6 luni. M-ar interesa, daca ma poate ajuta cineva, daca din ianuarie voi intra in concediul pentru cresterea copilului, poprirea va continua sa fie aplicata si asupra acelei indemnizatii, sau respectivul venit are alt regim ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: predaangela , utilizator 11:43, 9 Decembrie 2014
OUG 111/2010 prevede :
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
....

Prin urmare, nu se va aplica poprirea pe indemnizatia pentru CCC.
nu se poate face poprire pe indemnizatie
in regula, multumesc, dar cum se procedeaza pentru intreruperea popririi, din moment ce este deja activa pe salariu? Se intrerupe pur si simplu sau unde trebuie sa ma adresez?
Se poate face poprire pe indemnizatie , dar numai pentru sumele primite necuvenit ca indemnizatie.

Veti anunta banca unde aveti contul ca incepand cu data de .... veti primi indemnizatia pentru CCC si care nu poate fi suspusa executarii silite , conform prevederilor mentionate mai sus.
Nu, este vorba despre o parte dintr- un credit pe care intr-o perioada mai dificila nu l-am putut achita pana la final.
Multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil? ElenaGC ElenaGC Buna seara, as dori sa aflu daca astazi conform legilor in vigoare, idemnizatia de crestere copil se va popri sau mai exact ... cele 2 banci care pana acum ... (vezi toată discuția)
Indemnzatie si alocatie copii imi face oprire Ana loredana Ana loredana Buna ziua va rog puteti sa ma ajutati eu am oprire facuta pe cardul de salariu ,dar eu acum nu lucrez sunt in concediu de crestrea copilului si am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)