avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, parasire de domiciliu

Buna ziua!Acum 6 luni am parasit domiciliu conjugal din cauza sotului ptr batai,certuri,jigniri,etc.
acun 2 sap ma dat in judecata pentru parasirea domiciliului si parasirea copiilor,mentionez ca am 2 copii minori 12-16 ani.
cum pot sa ma apar de aceste acuzati...tinand cont ca toti martori care ii am nu vor sa ma sustina din motive familiare...va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:40, 11 Decembrie 2014
Banuiesc ca v-a dat in judecata cerand divortul si invocand acea parasire...
Raspundeti cererii de chemare in judecata formuland in termenul legal de 25 zile "Intampinare" si "cerere reconventionala" daca vreti si dvs. sa divortati, prin care explicati instantei de judecata ce s-a intamplat in realitate si precizati ca doriti dvs. copiii (daca e cazul). Martori pot fi si rudele dvs. (mama, tata, etc.) sau cineva caruia i-ati povestit prin ce treceti. Oricum instanta va discuta si cu copii, avand in vedere varsta acestora
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
gabi1978, utilizator
Buna ziua .
trebuie sa depuneti intampinare si cerere reconventionala, in termenul legal. in ceea ce priveste custodia minorilor, aceasta poate fi doar una comuna, doar in situatii exceptionale instanta acorda custodia doar unuia dintre cei doi soti .
ar fi in avantajul dvs daca ati putea proba violenta conjugala, cu inscrisuri medicale , declaratii martori , etc.
daca instanta considera necesar, poate audia copiii in sala de judecata, avand in vedere varsta acestora .
Pentru divortul din culpa dvs va aparati cu martori (n-ati povestit nimanui cand ati plecat de ce plecati?, martorii nu trebuie sa fie martori directi, pot fi si persoane carora le-ati povestit de-a lungul timpului experienta dvs) si explicati motivele parasirii domiciliului.
Pentru parasirea copiilor instanta va stabili o pensie de intretinere in favoarea copiilor pe care o veti plati tatalui pana la majoratul copiilor. Era bine daca ati fi platit-o benevol.
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
mirebire, utilizator
Violentele acelea impotriva cui erau indreptate, cat de grave si cum le puteti dovedi?
De cand ati plecat, ati tinut legatura cu copiii? Ei ce fac si ce vor? Cu cine vor sa stea?
Vor fi audiati obligatoriu, avand in vedere varsta.
Buna dimineata!Va multumesc pentru raspunsuri,maine ar fi ultima zi in care asi putea depune acea,,intampinare,,nu cred ca o sa o mai depun si o sa imi asum toate acuzatile chiar daca unele dintre ele sunt aberati.
eu inafara de un semn pe frunte de vrio 3-4 cm de la o farfurie aruncata de el nu prea pot dovedi violenta.toti martori si colegele de munca,care stiu situatia nu vor sa se bage din cauza sotilor lor
vreau sa stiu ce pensie alimentara imi va pune justitia avand in vedere ca toate veniturile mele provin din un somaj de 420 lei,va multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters139145 ContSters139145 Va rog sa-mi spuneti cum pot parasi domiciliul conjugal in situatia in care sunt casatorita, am 2 copii, de 8, respectiv 13 ani si doresc sa nu mai ... (vezi toată discuția)