Buna ziua! Anul trecut am nascut bb1. Sotul a intrat in ccc. Eu m-am angajat. Anul acesta am nascut bb2. diferenta dintre ei este de 1an si 2 luni. Acum eu am depus actele de ccc pt bb2. Ar trebui sa primesc 1200ron. iar pt bb1 nu-mi mai da nici un supliment? Adica pana bb1 face 2 ani eu nu mai am niciun drept banesc? Daca optam pentru ccc pt bb1 imi dadeau 600 ron pt ca am avut venit mic iar pentru bb2 imi dadeau un supliment de 600 ron, in total 1200 ron. Dar asa am optat doar pt ccc bb2 .Primesc 1200 ron si vreau s mi se dea si supliment de 600ron pana face bb1 2 ani. Se poate?
Cei de la AJPIS spun ca nu. As dori si rasp dvs. Va multumesc!
1. Daca tatal copilului este in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) si primeste indemnizatie atunci nu puteti sa beneficiati de cei 600 lei lunar pentru perioada de suprapunere.
2. Precizati urmatoarele:
- data nasterii primului copil, cine a optat initial pentru CCC1si pentru ce varianta (pana la 1 an sau pana la 2 ani);
- data nasterii celui de al doilea copil si pentru ce varianta de CCC2 ati optat;
- daca tatal copilului mai este si acum in CCC1.
Bb1 s-a nascut in iulie 2013. Tatal a intrat in ccc pana la 2 ani.
Bb2 s-a nascut in septembrie 2014. Si am intrat eu in ccc pana face bb2 2 ani. Tatal a iesit din ccc deoarece nu pot sta ambii parinti in ccc. Vreau sa va intreb daca pt bb1 pot sa iau suplimnet de crestere copil pana ce acesta implineste 2 ani, adica pana la anul in iulie. Mie pentru primul copil nu mi se mai acorda niciun drept? Mentionez ca pentru al doilea copil iau ccc de 1200ron pana la implinirea acestuia de 2 ani.
Ar fi bine sa intrebati la AJPIS care este prevederea legala care nu va permite sa beneficiati de cei 600 lei, daca tatal copiilor nu mai beneficiaza de indemnizatie pentru CCC1.