avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru agresiune in trafic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru agresiune in trafic

Buna ziua,

In urma cu o saptamana ma deplasam cu masina personala pe un bulevard din Bucuresti.
In dreptul unui supermarket, o alta masina stationa pe avarii, blocand complet o banda. M-am repliat pe banda a doua, dar din motive de spatiu, aglomeratie, masini claxonand din spate si nu in ultimul rand neatentia mea, nu m-am repliat 100% complet, si am agatat oglinda masinii respective cu oglinda mea. Nu s-au produs pagube materiale, doar oglinda mea a fost rabatata in urma atingerii.
Am oprit imediat, cativa metri mai in fata, tot pe banda 1, am coborat si m-am indreptat spre masina a carei oglinda am "agatat-o". Proprietarul se intorcea exact in acel moment la masina, l-am intrebat fireste despre modul lui de parcare si unde are RCA, el m-a facut nesimtit, eu asemenea pe el, a pretins ca e 100% vina mea si trebuia sa-mi cobor cerandu-mi scuze.
(a observat si el ca nu s-a produs pagube materiale, pt ca in acest timp doamna care il insotea, probabil sotia sa, s-a apropiat de sotia mea spunandu-i ca nu s-a intamplat nimic, nu e nevoie de asigurari, explicand ca "unde sa parchez cat ma duc sa iau o paine?")
I-am reamintit de modul lui total nesimtit de a parca, moment in care a renuntat la a se mai urca in masina, m-a injurat, s-a indreptat spre mine si mi-a aplicat mai multe lovituri in zona capului, pe care am reusit in oarecare masura sa le parez cu mana, dar nu complet.
Apoi m-am retras in masina, cu sotia mea, am sunat la Politia Rutiera, am povestit agresiunea si am dat numarul masinii, si, la recomandarea lor, am fost la cea mai apropiata sectie de politie, am dat o declaratie si am depus o plangere pentru lovire si alte violente.
Am depus si doua poze facute cu telefonul mobil, in care se observa cele doua persoane, masina, nr de inmatriculare, si pozitia pe banda. Nu cunosc daca exista camere de supraveghere in zona.
Loviturile aplicate nu mi-au provocat leziuni fizice, drept urmare nu am nici un certificat de la IML ca nu a fost cazul.

Intrebarea mea este: ce urmeaza sa se intample mai departe, si mai ales, cam cat de repede se solutioneaza, cand voi fi chemat la identificare, etc? Nu am pretentii de despagubiri, nici nu vreau sa-l vad legat, vreau doar asumarea faptelor si sa constientizeze urmarile actiunilor sale, inclusiv a modului de a parca.

Problema mea delicata e ca peste cateva luni (aprox 3) voi pleca din tara pe perioada nedeterminata si nu voi mai fi disponibil pentru audieri, medieri, etc. Am citit ca de regula se tergiverseaza timp de luni bune astfel de dosare.
Ar fi mai bine sa-mi retrag plangerea inainte sa demareze cercetarile, sau sa astept macar o confruntare fata-n-fata?
Am intrebat la sectie si mi-au spus ca dosarul este la parchet pentru a primi numar unic (nu au verificat exact, au spus astea doar pe baza zilei cand am depus cererea). Cand anume pot sa cer retragerea daca asta e indicat? Sa retrag doar plangerea si sa mentin declaratia sau sa le retrag pe amandoua? Nu cunosc exact termenii, imi cer scuze.
Sunt constient ca am acelasi numar de martori ca si agresorul, nu am un certificat IML si probabil ar fi o lupta cu morile de vant.
Deci, ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: andrei_musat , utilizator 13:02, 10 Decembrie 2014
Daca ati fost lovit si doriti ca agresorul sa raspunda penal trebuie sa mergeti mai departe, daca va retrageti plangerea se va dispune clasarea si se termina.
Da, doresc sa raspunda. Insa daca cercetarile se misca cu viteza luminii stinse si sunt chemat la audieri in martie cand nu mai sunt in tara, nu ma ajuta cu nimic, dimpotriva...
De-asta intreb, ca nu stiu la ce sa ma astept in perioada urmatoare.
In 35 de ani nu am avut niciun contact de acest fel cu legea :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru vatamare corporala? AdrianVi AdrianVi Buna ziua , in data de 16.11.2015 am parcat regulamentar , iar cand am vrut sa plec am gasit masina blocata de un alt autoturism, care se afla parcat pe prima ... (vezi toată discuția)
Citatie politie eveniment produs in 2009 claudiu102002 claudiu102002 Buna ziua, Va rog sa va dati cu parerea legat de problema mea. In 2009 prin august, venind de la o plimbare cu masina, in fata imobilului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Distrugere oglinda masina in trafic ContSters276193 ContSters276193 Buna seara, Caut niste sfaturi in legatura cu urmatoarea intamplare: Intr-o seara, pana in Craciun, merg imi iau prietena de la munca. Ajuns pe strada ... (vezi toată discuția)