Este obligatorie introducerea acelor ani la pensie? Eu cred ca nu , dar am nevoie de o confirmare. Nu mai am foaia matricola, si sunt dispusa sa renunt la acei ani. Am adeverinta de repartitie, dar se pare ca nu conteaza , cu toate ca repartitie nu primeau decat cei ce terminau facultatea la zi.
La dosarul de pensie este necesara diploma si adeverinta de la facultate care sa ateste ca ati urmat cursuri la zi.
Pentru anii de facultate se acorda punctaj, asa ca ar fi pacat sa pierdeti punctele aferente.
Puteti solicita adeverinta la facultate, cautati un numar de telefon de la secretariat pentru informatii.
Normele de aplicare a Legii nr. 263/2010
ART. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, dupã caz:
a) pentru pensia pentru limitã de vârstã, anticipatã şi anticipatã parţialã:
- cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 6);
- carnetul de muncã (original şi copie);
- carnetul de muncã pentru membrii CAP (original şi copie);
- carnetul de asigurãri sociale pentru agricultori (original şi copie);
- alte acte prevãzute de lege privind vechimea în muncã sau vechimea în serviciu realizatã;
- actele de stare civilã ale solicitantului: BI/CI, certificat de naştere şi de cãsãtorie (original şi copie);
- livretul militar (original şi copie); - diploma de absolvire a învãţãmântului universitar (original şi copie) şi adeverinţa din care sã rezulte durata normalã, perioada studiilor şi faptul cã acestea au fost urmate la zi;
- dovada echivalãrii de cãtre statul român a cursurilor desfãşurate în cadrul unor instituţii de învãţãmânt universitar din strãinãtate;
- adeverinţa privind sporurile cu caracter permanent reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de muncã (original);
- adeverinţa privind condiţiile de muncã deosebite, speciale şi/sau alte condiţii (original);
- procura specialã, pentru mandatar (original şi copie);
- acte pentru dovedirea calitãţii de beneficiar al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, şi/sau al Legii recunoştinţei faţã de eroii-martiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din Decembrie 1989, precum şi faţã de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- dovada încetãrii calitãţii de asigurat în cazul înscrierii la pensie anticipatã sau pensie anticipatã parţialã, pentru persoanele care, la data solicitãrii, nu mai au calitatea de asigurat (original);
- adeverinţã care sã ateste perioadele de activitate realizate dupã data de 1 ianuarie 2011 (original);
- alte acte întocmite potrivit prevederilor legale prin care se dovedesc elemente necesare stabilirii drepturilor de pensie;
Dacă aveți diploma, puteți depune documentele personale împreună cu aceasta la facultatea pe care ați urmat-o. Specificați în cerere că vă trebuie pentru pensie. Veți primi toate documentele și informațiile necesare de la facultate.
Chiar dacă ați făcut numai o parte a facultății la zi se va lua în calcul perioada respectivă, dar numai numărul normal de ani de studiu pentru perioada respectivă.
Anii care depășesc perioada normală a facultății dintre cei făcuți la zi, nu se iau în calcul.
Trebuie insa sa fi terminat facultatea complet,cu acte de absolvire.
Dosar pensionare.
tzuku51
maine implinesc varsta de 64 ani(multumesc,asemenea) si deoarece am reducere 1 an(am 6.5 ani grupa II),doresc sa-mi depun dosarul de pensionare;
m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Pensie
VACARIU
Sunt nascuta la 21.06.21957si am 32 ani+5luni vechime in munca dintre care16 ani+7luni in gr.2 de munca.Mentionez ca am facut facultatea la zi 5ani.As dori sa ... (vezi toată discuția)